Creathaler
Image default
Health / Alternative

Zelf je muur verven

Tegenwoordig is het een grote trend om ten minste één muur in je kamer of een kamer een likje verf te geven. Zo een gekleurde muur kan namelijk meteen voor een geheel andere sfeer zorgen. Maar hoe pak je het verven van je muur nou aan als je dit nog nooit hebt gedaan? Met de volgende tips kun jij zelf aan de slag gaan met het verven van je muur!

Het is natuurlijk erg belangrijk om je goed voor te bereiden op het werk. Wat is er nou vervelender dan halverwege je schilder werk erachter te komen dat je tóch niet genoeg matte muurverf hebt gekocht en nu weer je verf bestellen moet? Of dat je niet de juiste accessoires, als rollers en kwasten hebt gekocht. Zorg er dus voor dat je op alles voorbereid bent. Houd er ook rekening mee dat je kleding aandoet die vies mag worden en dat je je meubels en de vloer goed afdekt met bijvoorbeeld plastic folie of een speciaal zeil. Vergeet hierbij niet de plinten af te plakken met een goede verftape.

Een ander deel van de voorbereiding is het schoonmaken van de muur die je wil gaan verven. Verf blijft namelijk minder goed zitten op vette oppervlaktes. Je kunt met een speciaal schoonmaakmiddel de muur die je wilt verven goed afnemen. Je eindresultaat zal hierdoor veel mooier zijn dan wanneer je dit niet doet.

Doe het verven op de juiste volgorde. Begin dus met een klein kwastje en verf de randen van de muur. Je kunt bij deze stap ook de randen van de stopcontacten en andere hoekjes meenemen. Eigenlijk alles waar je niet gemakkelijk met een verfroller overheen kan, kun je met het kleine kwastje verven. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de verfroller erbij pakken. Zorg er hierbij wel voor dat je niet te veel verf op de roller hebt zitten. De hele roller moet bedekt zijn met verf, maar er mag geen verf vanaf druipen. Druk ook niet te hard met de verfroller op de muur, zo voorkom je strepen. Als de verf niet dekkend genoeg is, kun je je muur meerdere keren verven voor het gewenste eindresultaat.

https://www.moosefarg.nl/