Creathaler
Image default
Health / Alternative

Verhuizen? Zó doe je dat

Je wilt verhuizen. Dat is best een grote verandering, er komen veel dingen bij kijken. Denk aan je huis verkopen, huizen bezichtigen, het beste huis uitkiezen en overal rekening mee houden en dan ook nog alles inpakken en verhuizen. Als je alles zo opnoemt is het nog een hele klus. Het is zeker niet zo 1,2,3 gefixt. Je huis snel verkopen is meestal al het eerste obstakel. Maar hoe kies je het beste huis? 

 

Het ligt er natuurlijk aan of je alleen woont of met je partner en eventuele kinderen. Of ben je een student die samen wilt wonen met vrienden? Dan zijn je prioriteiten natuurlijk heel anders. 

Het is handig om van te voren een lijst te maken van jouw eisen en/of voorkeuren. Als je denkt dat je jouw nieuwe huis hebt gevonden, is het handig om even terug te denken aan dat lijstje zodat je niet achteraf toch iets mist. 

 

Waar moet ik rekening mee houden?

  1. Werk of school

Het is belangrijk om te weten of je dichtbij werk wilt wonen of dat je het prima vindt om elke dag 20 minuten te reizen per fiets, ov of auto, wat jouw ook schikt. 

Daarnaast moet je denken aan de school van je kinderen. Ook al zijn het nog baby’s of peuters, het handig om erheen te kunnen fietsen of lopen. 

  1. De wijk

Staat de wijk bekend om drugsdealers of criminaliteit? Dan wil je daar natuurlijk liever niet wonen, zeker als je kinderen hebt. Als je kinderen hebt, is het wel zo handig om in jonge buurt te wonen. Zo kunnen ze sociaal opgroeien en zich goed ontwikkelen. 

  1. Toegankelijkheid 

Zijn er genoeg parkeergelegenheden? Is er een bushalte in de buurt? Kan je gemakkelijk te voet of fiets komen? Is het jouw perfecte omgeving, in de stad of juist het platteland? 

  1. Het huis

Je moet kijken of het huis groot genoeg zal zijn voor een eventuele kinderwens of dat er mensen kunnen blijven logeren. Is het een mooi huis? Heeft het een tuin of wil je een balkon? Ook is handig om jouw huis van te voren te verkopen. Je woning zelf verkopen of door een makelaar zijn beide goede opties. 

 

http://zelfwoonhuisverkopen.nl