Creathaler
Image default
Health / Alternative

Hoe kun je een beveiligde website herkennen?

Afgelopen jaren is de behoefte naar meer privacy opmerkelijk toegenomen. Ook browsers, waaronder Google Chrome, spelen in op deze ontwikkeling. Zo krijgen bezoekers sinds 2017 een melding zodra zij een website of shop bezoeken die onveilig zou zijn. Op die manier worden de betreffende websites al direct negatiever beoordeeld.

Als bedrijf is het dus van belang om voorzien te zijn van een beveiligde website, zodat het bedrijf het vertrouwen van de bezoekers behoudt. Door een penetratietest uit te laten voeren, zal het betreffende bedrijf direct op de hoogte worden gesteld van de huidige IT-security. Een makkelijke en snelle manier om vervelende gevolgen te voorkomen.

Herkenning van een beveiligde website

Een beveiligde website is snel te herkennen, indien je weet waar je op moet letten. Zo is een beveiligde website onder meer voorzien van een groen hangslot of een groene adresbalk. Daarnaast zal in de link een verandering plaatsvinden: HTTP zal worden veranderd naar HTTPS.

De extra letter, oftewel de ‘s’, is een kleine verandering met een grote betekenis. De ‘s’ staat voor ‘secure’ en dus voor de veiligheid van de website. De HTTPS geeft de bezoeker aan dat de betreffende website voldoet aan de eisen rondom de beveiliging en dus probleemloos te bezoeken is. Indien je persoonlijke gegevens invult op de website zal deze data doorgestuurd worden in een versleutelde code, waardoor hackers deze informatie niet onderscheppen.

SSL-certificaat

Een SSL-certificaat is verantwoordelijk voor de codering van alle ingevoerde gegevens die verstuurd worden naar een server, denk hierbij aan creditcardnummers, wachtwoorden, e-mailadressen, etc. Het certificaat zal voorkomen dat cybercriminelen de gegevens van de bezoekers zullen onderscheppen. Op die manier wordt de privacy van bezoekers gewaarborgd.

Meer vertrouwen van bezoekers

Wanneer een website beveiligd is, zal het vertrouwen van bezoekers toenemen. Indien een bedrijf het vertrouwen van een bezoeker heeft, zal de bezoeker sneller terugkeren naar de website. Hierdoor is het mogelijk de huidige resultaten van het bedrijf te verbeteren.

http://rootsec.nl