Creathaler
Image default
Health / Alternative

Passende voeding voor je trouwe viervoeter

Niet iedereen kan even goed tegen bepaalde stoffen of ingrediënten die zich bevinden in voedsel. Je hoort regelmatig dat iemand een allergie heeft voor bijvoorbeeld pinda’s of gluten. Deze ingrediënten worden dan ook ontweken door dergelijke mensen om allergische reacties te voorkomen. Zo kan het ook zijn dat bepaalde ingrediënten moeilijk verteerbaar zijn en liever niet worden gegeten. Maar stel nou dat je erachter komt dat je eigen hond veel moeite heeft met het verteren van graan. Hoe los je dit probleem dan op?

Speciale voeding

Geschikte voeding is enorm belangrijk om je viervoeter energiek en vrolijk te houden. Daarom is het van groot belang om een afgewogen keuze te maken aan de hand van de individuele behoeften van je eigen hond. Soms hebben honden last van graan intolerantie en vervolgens behoefte aan speciale voeding. Graanvrij hondenvoer kan hier een oplossing in zijn en is zowel geschikt voor honden zonder en met graan intolerantie. Dit soort hondenvoer is erg goed verteerbaar en verlaagt het risico op maag- en darmklachten.

De kenmerken van graanvrij hondenvoer

Hondenvoer zonder granen bevat erg veel vlees, wat weer garant staat voor dierlijke eiwitten. Naast het vlees worden ook nog groenten en allerlei oliën toegevoegd om een zo’n uitgebalanceerd mogelijke maaltijd te verzorgen. De moeilijk verteerbare koolhydraten, zoals tarwe, rogge, gierst en rijst zijn niet terug te vinden in deze maaltijden.

Waar moet je op letten?

De individuele behoeften in voeding variëren per hond, zo spelen factoren als ras, leeftijd, gewicht en beweging een grote rol in het soort voeding dat geschikt is voor een hond.  Een erg speelse en energieke pup zal behoefte hebben aan ander soort voeding dan een hond die inmiddels al 8 jaar oud is. Het is dus van groot belang dat er per hond gekeken wordt naar wat hij/zij nodig heeft om vrolijk en energiek te blijven. Zo zijn er verschillende soorten graanvrij hondenvoer beschikbaar om te kunnen voldoen aan de individuele behoeften van iedere viervoeter.

https://ydolo.be/dibaq-sense-graanvrij-hondenvoer/