Creathaler
Image default
Health / Alternative

2 de hands traplift aanschaffen

Een traplift is vaak erg duur, maar als je minder mobiel bent en toch makkelijk naar boven en naar beneden wilt gaan is een traplift vaak wel een goede investering. De levensduur van een traplift is erg lang, daardoor kan het ook een optie zijn om een tweedehands traplift aan te schaffen om zo kosten op de prijs te besparen. De kwaliteit van 2 de hands trapliften zijn vaak nog erg goed. De liften worden vaak voor levering ook nog gecontroleerd op mankementen door de leverancier. De accu’s en essentiële onderdelen van de aandrijving, worden bijna altijd preventief vervangen. Waar je met het kopen van een tweede hands traplift op moet letten en de prijs van de traplift lees je in deze blog.

De prijs
De prijs van tweedehands trapliften hangt vooral af van wat voor soort trap je hebt. Je hebt trapliften die geschikt zijn voor een rechte trap, een trap met 1 bocht of een trap met meerdere bochten. De prijs voor een traplift geschikt voor meerdere bochten ligt rond de 4.000 euro en voor een rechte trap licht de prijs van een traplift rond de 2.000 euro.

Als je meerdere bochten in de trap hebt, neemt de prijs van de traplift toe. Dit komt omdat het dan moeilijker is om de traplift op maat te maken. De kosten voor het op maat maken en het plaatsen van de rails bij trappen met meerdere bochten is dan ook vaak erg hoog.

Houd rekening met het railsysteem van de traplift
Het railsysteem wordt altijd aan de zijkant van je trap bevestigt. De traplift loopt hier overheen en gaat zo naar beneden en omhoog. Dit railsysteem is bij elke trap weer anders. Ondanks dat er standaard afmetingen zijn voor de meeste trappen in Nederland, zit er toch altijd een verschil in het railsysteem van iedere trap. Hier moet je dus erg goed op letten bij het aanschaffen van een traplift.

http://trapliftenvergelijken.nl