Creathaler
Image default
Health / Alternative

Spullen een nieuw leven geven

Eigenlijk hebben we het in het heden te goed, financieel gezien. Zo goed, dat we het niet gek vinden om eten wat niet lekker smaakt of eten wat 1 dag over de datum is weg te gooien. Naast eten wordt er ook andere spullen weggegooid. Denk hierbij aan: kleding, meubels, plastic balkjes, etc.. Er wordt tegenwoordig veel te veel geproduceerd door de fabrikanten dan nodig is voor de samenleving en daarnaast wordt er ook veel weggegooid, wat resulteert naar een slecht milieu. Kijk maar eens bijvoorbeeld naar de bosbranden in Australië of de overmaten van plastic in de zee.

 

Spullen weggooien is op meerde vlakken misstappen. Zo is het aan de ene kant zonde doordat, het de milieu schaad. Dit doordat afvalverwerking veel afvalstoffen in de lucht spuwt. Aan de andere kant is het zonde, omdat een andere person, bijvoorbeeld een vriend, kennis of familie veel plezier mee kan hebben. Over het algemeen gooien we steeds vaker spullen weg die nog in perfecte staat verrichten en of zo geschaad zijn dat ze een tweede leven zouden kunnen krijgen.

 

Maar hoe werkt dat precies? Eigenlijk spreekt het best voor zich. Natuurlijk wil je soms niet alles bewaren. Enkele keren wil je iets meer door ruimtegebrek. Vraag dan aan je vrienden, kennis of familiekring of ze het willen hebben. Erg makkelijk en erg leuk om te doen, al zef ik het zelf! Daarnaast kun je bijvoorbeeld je suede schoenen verven door suede verf toe te passen. Naast schoenen kun je veel meer objecten door middel van verf een nieuw leven geven. Denk bijvoorbeeld aan een leren bank, leren schoenen, leren jassen, etc. Bij deze spullen is het gebruiken van leerverf genoeg om hetgeen als goed als nieuwe eruit te laten zien. Pas wel op welk leerverf je koopt, aangezien er veel verschillende soorten en kleuren bestaan.

https://www.leerverfshop.nl/