Creathaler
Image default
Health / Alternative

Wat zijn domperidon tabletten?

In dit artikel gaan wij u vertellen waarvoor domperidon tabletten gebruikt worden, de mogelijke bijwerkingen hiervan en wanneer u deze tabletten moet vermijden. Na het lezen van dit artikel gaat u een beter beeld hebben over deze tabletten en weet u ook of u het wilt gaan gebruiken of niet als de arts dit voorschrijft voor u.

Waarvoor worden domperidon tabletten gebruikt

Deze tabletten worden gebruikt voor mensen die last hebben van: maag en darmklachten, misselijkheid en bij migraine aanval. Verschillende mensen en verschillende lichamen betekent dus ook verschillende oplossingen en werkwijze. Belangrijk is dat de arts u voor deze 3 dingen deze tabletten kan voorschrijven.

Wat zijn de bijwerkingen van deze tabletten

De bijwerkingen zijn ook verschillende en staan hier in een rijtje: darmkrampen, droge mond, borstvorming, overgevoeligheid, bewegingsstoornissen, verminderde leverwerking, diarree, hoofdpijn, minder zin in vrijen en soms ook een hart ritme stoornis.

Wanneer moet ik onmiddellijk stoppen met domperidon tabletten

Wanneer u last begint te ondervinden van 1 van de bijwerkingen en het maar niet afneemt of steeds erger en erger begint te worden, dan moet u onmiddellijk uw huisarts raadplegen en kijken wat er aan de hand is, indien hij aangeeft dat u onmiddellijk moet stoppen met de inname van deze tabletten dan doet u dat ook.

De informatie heeft u al gekregen van ons en zelf gelezen, nu kunt u zelf bepalen wat u zou willen doen als u met 1 van de klachten zou zitten. Artsen kunnen u deze tabletten aanraden en voorschrijven voor uw bestwil, maar u als patient mag zeker ook meepraten en vragen over deze tabletten.

Gerelateerde artikelen

Een professionele hovenier in Rhenen vind je bij Exalto Hoveniers

Gun je voeten goede tennisschoenen

Vroeger was niet alles beter