Creathaler
Image default
Health / Alternative

Wat zijn domperidon tabletten?

In dit artikel gaan wij u vertellen waarvoor domperidon tabletten gebruikt worden, de mogelijke bijwerkingen hiervan en wanneer u deze tabletten moet vermijden. Na het lezen van dit artikel gaat u een beter beeld hebben over deze tabletten en weet u ook of u het wilt gaan gebruiken of niet als de arts dit voorschrijft voor u.

Waarvoor worden domperidon tabletten gebruikt

Deze tabletten worden gebruikt voor mensen die last hebben van: maag en darmklachten, misselijkheid en bij migraine aanval. Verschillende mensen en verschillende lichamen betekent dus ook verschillende oplossingen en werkwijze. Belangrijk is dat de arts u voor deze 3 dingen deze tabletten kan voorschrijven.

Wat zijn de bijwerkingen van deze tabletten

De bijwerkingen zijn ook verschillende en staan hier in een rijtje: darmkrampen, droge mond, borstvorming, overgevoeligheid, bewegingsstoornissen, verminderde leverwerking, diarree, hoofdpijn, minder zin in vrijen en soms ook een hart ritme stoornis.

Wanneer moet ik onmiddellijk stoppen met domperidon tabletten

Wanneer u last begint te ondervinden van 1 van de bijwerkingen en het maar niet afneemt of steeds erger en erger begint te worden, dan moet u onmiddellijk uw huisarts raadplegen en kijken wat er aan de hand is, indien hij aangeeft dat u onmiddellijk moet stoppen met de inname van deze tabletten dan doet u dat ook.

De informatie heeft u al gekregen van ons en zelf gelezen, nu kunt u zelf bepalen wat u zou willen doen als u met 1 van de klachten zou zitten. Artsen kunnen u deze tabletten aanraden en voorschrijven voor uw bestwil, maar u als patient mag zeker ook meepraten en vragen over deze tabletten.