Creathaler
Image default
Health / Alternative

Verzorging van je gebit

Het verzorgen van je gebit is belangrijk aangezien je gebit ervoor zorgt dat je eten goed word fijn gemaald voor het verdere verteerproces. Ook is het belangrijk om je gebit goed te verzorgen aangezien er anders lelijke ontstekingen kunnen ontstaan in je kaak en andere delen rondom je gezicht. Als dit gebeurt, kan dat betekenen dat er een deel van je gebit moet worden weggehaald en dat kan veel geld kosten en grote gevolgen hebben op je leven.

Ten eerste is het belangrijk om je tanden dagelijks te poetsen. Dit zorgt ervoor dat bacteriën en etensresten worden verwijderd zodat je tanden niet worden aangetast. Als je dit niet doet gaan die bacteriën aan je glazuur zitten en vervolgens in je tanden zelf zitten wroeten waardoor er gaatjes kunnen ontstaan. niet alleen je tanden kunnen hier de dupe van zijn, maar ook je tandvlees. Als er teveel bacteriën in je mond zitten kan dit veroorzaken dat je ontstekingen in je tandvlees krijgt waardoor het zich zal optrekken. Hierdoor kan de zenuw bloot komen te liggen en kan dit je tand nog meer aantasten en in ergen gevallen zelfs je kaak. In sommige gevallen zal je dan een chirurgische kaakcorrectie moeten ondergaan om alles weer recht te zetten. Als je tanden aan het rotten zijn en niet meer te redden zijn is de enige optie nog kies trekken.

Naast het goed poetsen van de tanden is het belangrijk om regelmatig je gebit te laten controleren door een tandarts om zo te weten waar je op moet letten. Het kan namelijk zijn dat er stukjes worden gemist tijdens het poetsen en de overige verzorging van je gebit. De tandarts kan dit goed zien en kan je een advies geven om je meer te focussen op de dingen die wat meer aandacht nodig hebben de komende tijd.

http://www.orfeokliniek.nl/