Creathaler
Image default
Health / Alternative

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die uitkeert op het moment dat jij schade hebt gemaakt waarvoor jij verantwoordelijk bent en, de naam zegt het eigenlijk al, aansprakelijk bent. Dit kan zijn; je hebt een eigendom van iemand anders beschadigd of het eigendom is door jou vermist geraakt. In dit soort situaties keert een aansprakelijkheidsverzekering het geld uit aan de rechtmatige eigenaar.                     

Wanneer ben jij aansprakelijk voor schade

Jij bent verantwoordelijk en dus aansprakelijk voor schade of vermissing als die door jou zelf veroorzaakt is. Maar ook wanneer jouw kinderen een eigendom hebben beschadigd of door hen is zoek geraakt ben jij als ouder verantwoordelijk en dus aansprakelijk. Veel mensen zijn hier echter zich niet altijd van bewust.                                                                                                                                                      Nog minder mensen weten dat zij ook verantwoordelijk en dus aansprakelijk zijn voor de schade of vermissing gemaakt door huisdieren. Dit komt er dus op neer dat jij de schade of vermissing moet vergoeden als deze veroorzaakt is door jouw kat of hond.                                                                                                       Het is dus goed om te weten dat een aansprakelijkheidsverzekering uitkeert bij schade waarvoor jij verantwoordelijk en dus aansprakelijk bent. Dit kan dus schade of vermissing zijn veroorzaakt door jou zelf, je kinderen of jouw huisdieren.

Voor wie is een aansprakelijkheidsverzekering

Eigenlijk kan iedereen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Studenten, werkenden, ouders met kinderen, zelfstandigen of alleenstaanden. Een ongelukje zit in een klein hoekje en kan dus iedereen overkomen.  Vaak heerst er bij veel mensen het idee dat de kans dat ze aanspraak maken op een aansprakelijkheidsverzekering nihil is. Laten we dat ook hopen.                                                                   Veel mensen realiseren zich echter niet dat je voor slechts een klein bedrag per maand een aansprakelijkheidsverzekering kan afsluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus erg voordelig en hoeft je helemaal niet veel te kosten.   Hierdoor is een aansprakelijkheidsverzekering voor een grote groep mensen betaalbaar en bereikbaar en vooral voor mensen zonder enorme spaarrekening  is een aansprakelijkheidsverzekering een aanrader.                                                                                                   Schade die je niet meteen kan ophoesten kun je je beter tegen verzekeren. Zo kun je voorkomen dat je financieel in de problemen raakt als je wel aansprakelijk wordt gesteld voor schade.

Om meer te weten te komen over WA verzekering kijk op WA-Verzekering.info.