Creathaler
Image default
Health / Alternative

Verschillende intelligentie testen

Bent u van plan om een intelligentie onderzoek Rotterdam te ondergaan voor uw kind? Dan is het handig om te weten welke soorten testen er zijn en wat deze testen inhouden. Op deze manier kunt u de juiste test voor uw kind uitzoeken. Aan de hand van dit artikel wordt het makkelijker om een juist intelligentie onderzoek Rotterdam te vinden voor uw kind.

Verschillende IQ testen

Er zijn verschillende IQ testen op de markt voor zowel kinderen als volwassenen. Het is daarom van belang dat er een test op maat gekozen wordt voor uw kind. In deze alinea zullen er verschillende artikelen worden toegelicht die gekozen kunnen worden wanneer er een intelligentie onderzoek in Rotterdam gedaan wordt voor kinderen.

De Wechsler-test

Deze test is bedoeld voor kinderen van 6 tot 17 jaar. Deze test bestaat uit 13 testen verdeeld in twee groepen. Deze groepen zijn een verbaal gedeelte en een performaal gedeelte. Het verbale gedeelte bestaat uit vragen zoals algemene kennis, rekenopgaves en woordenschat. Het performale gedeelte bestaat uit vragen zoals het ordenen van plaatjes, nabouwen van blokken en puzzels.

Revisie Amsterdamse Kinder Intelligentie Test

Deze manier om een intelligentie onderzoek in Rotterdam te doen is bedoeld voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Deze test onderzoekt het algemene intelligentieniveau van de kinderen onderzoekt, maar daarnaast ook de opbouw hiervan. Onder de test vallen verschillende aspecten zoals: Verbale leer- en vlotheidsfactoren, ruimtelijke oriëntatie, tempo, ruimtelijke perceptuele factor en het geheugen van het kind.

Gereviseerde Snijders-Oomen Niet Verbale Intelligentietest

Deze manier om een intelligentie onderzoek in Rotterdam te doen is bedoeld voor kinderen 5,5 tot 17 jaar. Deze test is ook bedoeld voor dove kinderen. De test is onderverdeeld in abstract redeneren, concreet redeneren, ruimtelijk inzicht en perceptuele vaardigheden.

 

Dit zijn de meest voorkomende testen om een intelligentie onderzoek in Rotterdam te doen voor uw kind.

http://www.deonderwijspraktijkvandewijk.nl/