Creathaler
Image default
Health / Alternative

Een arbeidsconflict oplossen

Het is vanzelfsprekend dat een arbeidsconflict zorgt voor een vervelende sfeer op de werkvloer. Maar een arbeidsconflict kan hele serieuze gevolgen hebben. Het ziekteverzuim Kan ineens met grote mate toenemen, omdat de mensen die erbij zijn betrokken een gevoel hebben van stress en onzekerheid. Als deze gevoelens langdurig aanwezig zijn, dan kunnen ze uitlopen op een burn-out. Dit wil je natuurlijk bij jezelf en je collega’s voorkomen.

In de meeste gevallen ontstaat een bedrijfsconflict omdat er niet genoeg aandacht wordt besteed aan de gesteldheid van de werknemers en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Om ernstige conflicten uit de weg te gaan moet je dus investeren in het zoveel mogelijk open en toegankelijk houden van de bedrijfscultuur. Dit is een preventieve maatregel. Wanneer de werknemers niet meer het gevoel hebben dat ze kunnen praten over wat ze dwars zit, heb je grote kans dat het probleem zich gaat ophopen en erger wordt. Een hele effectieve wijze om dit soort problematiek te voorkomen is de 360 gaden feedback methode. Als je als organisatie met enige regelmaat ervoor zorgt dat je bij elkaar gaat zitten en feedback geeft aan elkaar, dan vertel je meer. Deze opstelling zorgt dat de drempel om problemen aan te kaarten dusdanig laag is dat je makkelijker vertelt. 360 graden feedback houdt in dat er vier of meer mensen feedback aan elkaar geven. Als je feedback geeft een op een, dan noemt men dit 180 graden feedback. Het andere voordeel van 360 graden feedback is dat je een verhaal meerdere perspectieven biedt. Dit zorgt voor nieuwe inzichten. Uiteindelijk kom je sneller tot oplossingen.

Arbeidsconflicten ontstaan vrijwel altijd door zaken als: reorganisaties, problemen van buitenaf, onzekerheid of prestatiedruk, pesterijen van collega’s of onder je niveau werken.

Zoek een psycholoog den haag wanneer je in de omgeving van den haag woont of een psycholoog Amsterdam voor degene die in onze hoofdstad woont.