Creathaler
Image default
Health / Alternative

Gezond van leef en leden

Gezond leven, een gezond lijf: de meesten van ons vinden het allemaal heel belangrijk. Er is natuurlijk ook heel veel dat je al zelf kunt ondernemen om je lijf gezond te houden. Toch is het wel goed om regelmatig op controle te gaan bij de huisarts. De huisarts kan je bijvoorbeeld, bijvoorbeeld na een bloedtest, vertellen hoe het gesteld is met jouw gezondheid en of je bijvoorbeeld baat hebt bij natuurlijke bloeddrukverlagers. Te hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genaamd, is een veelvoorkomend probleem in Nederland en in de rest van de westerse wereld.

Veelal hangt het samen met zaken als overgewicht en onvoldoende lichaamsbeweging, en dat zijn natuurlijk zaken waar je in eerste instantie al iets aan kunt doen. Maar soms is een te hoge bloeddruk erfelijk bepaald en zullen ook verder gezonde mensen er last van kunnen hebben. De reden waarom je dit goed moet laten controleren op regelmatige basis, is dat een te hoge bloeddruk eigenlijk verder geen klachten oplevert. Een te lage bloeddruk levert klachten zoals duizeligheid op, maar een te hoge bloeddruk is eigenlijk een sluipmoordenaar.

Wat ook zeer heilzaam kan zijn is voedingssupplementen bestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voedingssupplementen met omega vetten, de vetten die van nature voorkomen in vis. Er zijn veel mensen die niet echt gek zijn op vis en daarom dit product dus ook niet eten. Terwijl de vetten in vis toch zo gezond zijn voor ons en eigenlijk ook niet te missen zijn in ons dieet. Als je dus om wat voor reden dan ook geen vis eet, is het belangrijk om die tekorten aan te vullen in je dieet. Gelukkig kan dat dus heel goed met de juiste voedingssupplementen. Onthoud hierbij dat een voedingssupplement altijd als aanvulling van het dieet moet dienen en nooit helemaal ter vervanging. Waar mogelijk liever aanvullen in het dieet.

http://www.oligo-pharma.nl/