Creathaler
Image default
Health / Alternative

Buikspierenoefeningen helpen je om een strakke buik te krijgen

Het is een fantastisch gevoel om een platte buik te hebben. Een strakke buik trekt aandacht als niets anders. Voor vrouwen zijn er eigenlijk drie groepen waar met name op wordt gelet. De buikspieren, dijen en billen. Dit zijn de drie spiergroepen die een vrouw kan veranderen met de juiste voeding en training. Bij mannen gelden iets anders spiergroepen. De borst, de rugspieren, de biceps maar uiteraard ook de buikspieren. In deze blog richten we voornamelijk op de buikspieren en de juiste buikspieroefeningen om een platte buik te krijgen.

Buikspieroefeningen voor thuis

Buikspieroefeningen voor thuis zijn de perfecte oplossing voor mensen die thuis aan hun strakke buik willen werken. Als je de juiste buikspieroefeningen voor thuis combineert met een gezonde voeding en het juiste doorzettingsvermogen is het heel goed mogelijk om thuis alle delen van de buik te trainen.

Buikspieren zijn de spieren die voor veel mensen bovenaan het lijstje van te trainen spiergroepen staan. Immers, strakke buikspieren willen we allemaal wel. Wanneer we echter onze buikspieren gaan trainen, trainen we ze vaak met de veronderstelling dat wanneer we vooral veel oefeningen en veel herhalingen moeten doen om onze buikspieren strakker te maken. Dit is niet het geval. Het gaat juist om de correcte uitvoering van de buikspieroefeningen.

Buikspieroefeningen voor verschillende spiergroepen

Wissel de buikspieroefeningen goed af door verschillende spiergroepen te trainen. Je buikspieren kan je opsplitsen in de volgende groepen:

* Rechte buikspieren

* Schuine buikspieren

* Onderste buikspieren

* Core buikspieren

Helaas is het niet zo dat je vetmassa op je onderbuik weg gaat door buikspieroefeningen te doen voor je onderbuik. De vetmassa op je buik is ontstaan door het eten van voedingsproducten die er voor zorgen dat vetmassa daar wordt opgeslagen. Wil je dus echt een sixpack, dan zal je ook wat aan je eetpatroon moeten aanpassen.

Buikspieroefeningen voor thuis: zelf aan de slag

Wil je zelf thuis aan de slag met buikspieroefeningen? Bekijk dan deze website. Ze hebben goede voorbeelden en duidelijke uitleg van verschillende buikspieroefeningen die je thuis uit kunt voeren.

http://www.spierentraining.nl