Creathaler
Image default
Health / Alternative

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Kan je je de laatste keer dat je verband nodig had nog herinneren? Waarschijnlijk wel, omdat een verwonding vaak de nodige impact maakt die je niet zo snel vergeet. Had je op dat moment ook de juiste medische spullen bij de hand? Hierop kan zal je waarschijnlijk eerder negatief op antwoorden dan op de vorige vraag. Want waarom zou je overal en nergens pleisters mee naartoe sjouwen, laat staan een complete verbandkoffer?

Tuurlijk is het iets te veel van het goede om een tijdens het doen van de dagelijkse boodschap, of tijdens het uitlaten van de hond een hele verbandkoffer mee te nemen. Maar het is wel erg handig om er ten alle tijden ééntje relatief dichtbij te hebben. Of dit nu in de auto is, op werk of in huis.

Toch zijn er veel mensen zoals jij en ik die wellicht thuis nog een oude rol verband op zolder hebben liggen, maar niet de juiste middelen bij ons hebben als er iets gebeurd. Denk hierbij aan die keer dat je tijdens de voetbaltraining iets te hard onderuit geschoffeld werd door de tegenstander, of die keer dat iemand op kantoor op een ongelukkige manier door zijn enkel zakte. In deze gevallen is het toch wel handig om op z’n minst een verbandkoffer in de buurt te hebben met de juiste inhoud.

Zo zijn er verbandkoffers die qua vorm of inhoud specifiek gericht zijn op een speciale activiteit, zoals de koffers van www.schoensafety.nl die onderscheid maken tussen sport en evenementen, horeca en openbare ruimtes en zelfs speciale koffers hebben voor kinderen. Op deze manier voorkom je ook nog eens dat je misschien wel een verbanddoos hebt, maar bij brandwond in het restaurant er geen kompres aanwezig is. Een ongeluk zit misschien in een klein hoekje, maar het is wel zo fijn om te weten dat je goed voorbereid bent op het moment dát het gebeurd.

http://schoens-safety.nl/