Creathaler
Image default
Health / Alternative

Hangende oogleden zijn goed te verhelpen

Veel mensen hebben last van hangende oogleden. Ze ontstaan onder andere op latere leeftijd als de elasticiteit en de kracht van de huid af begint te nemen. Dit is de meest voorkomende reden maar zeker niet de enige, want het kan bijvoorbeeld ook komen doordat de pees van de levatorspier begint te verslappen, of door een ongeluk of mislukte operatie waarbij de huid of een spier zoals de levatorspier is beschadigd. Ook kunnen hangende oogleden tijdelijk zijn, wat betekent dat ze binnen een aanzienbare tijd weer tot het verleden behoren. Het langdurig dragen van contactlezen en langdurige oververmoeidheid zijn de meest vaak voorkomende veroorzakers van een tijdelijk hangend ooglid.

Gelukkig is er genoeg te doen om van een hangend ooglid af te komen. Zeker als het wordt veroorzaakt door een gebrek aan nachtrust of door het langdurig dragen van contactlezen is de oplossing simpel. Voldoende nachtrust en de contactlenzen tijdelijk inruilen voor een bril zullen in veruit de meeste gevallen voldoende zijn om er voor te zorgen dat je er binnen een paar dagen vanaf bent.

In het geval van een permanent hangend ooglid is de oplossing niet zo gemakkelijk en is een behandeling in veel gevallen de enige oplossing. Zo’n behandeling is cosmetisch en is alom bekend onder de naam ooglidcorrectie en wordt door veel klinieken zoals Faceland uitgevoerd. Tijdens deze behandeling wordt er een klein stukje van het ooglid verwijderd waardoor deze niet meer over het oog zal hangen. Overigens brengt een onderooglidcorrectie of een bovenooglidcorrectie kosten met zich mee, maar gelukkig worden deze soms gedekt door de verzekeraar.

Het is fijn om te weten dat er zoveel oplossingen zijn voor het hebben van een hangend ooglid. Zo hoeft zelfs een permanent hangend ooglid gelukkig niet voor altijd te zijn en kan je er gemakkelijk wat aan doen.

http://faceland.nl/