Creathaler
Image default
Health / Alternative

Naar Schiphol met de auto

Als je vliegt vanaf Schiphol en je komt er met de auto naartoe, zijn er veel verschillende parkeermogelijkheden. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen zogenaamd kort en lang parkeren. Dit wordt aangegeven op de bewegwijzering zodra je de autosnelweg verlaat en de borden richting aankomst- of vertrekhal volgt. Buiten de directe kern van de luchthaven liggen ook parkeerterreinen vanwaar shuttlebusjes naar de terminals rijden. Voor deze terreinen verstrekt de betreffende uitbater zelf de route-informatie maar deze is uiteraard ook op internet te vinden.

Kort of ultrakort 

Onder kort parkeren vallen, afhankelijk van de gekozen parkeeraanbieder, parkeerduren tot twee dagen of tot ongeveer een week. Ben je nog korter op het vliegveld? Ultrakort parkeren is geschikt als je reizigers komt ophalen of wegbrengen. Parkeer op Schiphol direct voor de terminal of vlakbij de terminal. Het is daar mogelijk 15 minuten kosteloos te parkeren. Let er daarbij wel op dat je na 15 minuten moet vertrekken of moet betalen. 

Lang 

Ga je voor langere tijd naar het buitenland om bijvoorbeeld te overwinteren of voor een zakenreis, dan zijn terreinen voor lang parkeren voor jou geschikt. Je zult daar doorgaans ook goedkoper uit zijn dan op de terreinen welke dichter bij de vertrekhallen gesitueerd zijn (en waar je in sommige gevallen aan een maximale parkeertermijn gebonden bent). Hoe langer je parkeert, hoe lager het dagtarief wordt. Het is mogelijk gedurende je afwezigheid de auto te laten wassen en/of poetsen zodat deze je weer tegemoet fonkelt na je reis.