Creathaler
Image default
Health / Alternative

De PH-waarde van water

Het hebben van een eigen zwembad is een genot, dat staat vast. In de zomer lekker zonnen en af en toe een baantje trekken. Ja, als eigenaar van een zwembad heeft u het goed voor elkaar. Toch moet er ook wel wat moeite gestoken worden in het onderhouden van het zwembad. Zo moet de PH-waarde van het zwembadwater niet te hoog en niet laag liggen. De PH-waarde is essentieel voor de werking van het chloor in het water. Als de PH-waarde te laag is, werkt dit weliswaar heel goed voor de desinfectie, maar voor de huid en de ogen is het minder goed. Ook voor de balans van het zwembadwater is het belangrijk dat de PH-waarde tussen 7.2-7.6 ligt. Als dit langere tijd niet zo is kunnen metalen die zich in het water bevinden zich gaan afzetten tegen de wanden en de zwembadpomp zal het zwaarder te verduren krijgen. Er zijn verschillende producten op de markt om het zwembadwater een hogere of lagere PH-waarde te geven.

Zeker wanneer u veel gebruik maakt van het zwembad is het raadzaam om deze waarde regelmatig te controleren. Als u bijvoorbeeld een PH-waarde van 6 heeft betekent dat, dat het chloor voor bijna 100% actief is in het water. U kunt zich voorstellen dat dit huid- en oogirritaties kan opleveren. Aan de andere kant, als u een PH-waarde van 9 heeft in uw water, dan is het chloor bijna niet actief meer, wat betekent dat het water niet goed schoon gehouden kan worden.

Maar niet alleen de PH-waarde is van belang. Een zwembad lek is natuurlijk het laatste wat u wilt. Door het goed schoon te houden, steentjes en andere scherpen voorwerpen in en rondom en zwembad te verwijderen en het laten plaatsen van zwembadfolie reduceert u de kans op een lek in ieder geval.

http://zwembadfolie.nl