Creathaler
Image default
Health / Alternative

Een Facebook-strategie maken voor je bedrijf

Er zijn tegenwoordig weinig bedrijven die geen Facebook pagina hebben. Niet heel gek, als je het slim aanpakt, kun je via je Facebook pagina meer omzet genereren voor je bedrijf. Hiervoor moet je echter wel een aantal dingen doen. Lees hier meer over het maken van een Facebook-strategie voor je bedrijf. 

Hoe pak je het aan?

Zorg er allereerst voor dat je pagina er zo professioneel en aantrekkelijk mogelijk uitziet. Kies een goede profielfoto, bijvoorbeeld het logo van je bedrijf. Zorg er daarnaast voor dat je met regelmaat iets plaatst op je Facebook pagina. Let er wel op dat dit dingen zijn die gerelateerd zijn aan je bedrijf, dus plaats geen privé dingen. Plaats in ieder geval zeker zo’n 5 keer per week iets op je pagina. Plaats niet elke dag meerdere dingen, want dan is de kans groot dat mensen al snel geïrriteerd raken. 

Communiceer met je doelgroep

Zorg er daarnaast voor dat je regelmatig met je doelgroep communiceert via je Facebookpagina. Reageer dus altijd op vragen en opmerkingen, en laat zien dat je je doelgroep serieus neemt. Vraag ze ook regelmatig naar hun mening of standpunt als het gaat om producten of diensten van je bedrijf. Laat je doelgroep dus zien dat je ze serieus neemt, en open staat voor hun mening. 

Likes kopen

Om echter zoveel mogelijk mensen te bereiken met je Facebook pagina, zal je veel likes moeten hebben voor je pagina. Veel bedrijven kopen hun likes tegenwoordig. Je kunt namelijk heel simpel likes bestellen tegenwoordig. Het kopen van likes is een handige manier om snel en goedkoop een groot publiek te bereiken. De likes die je bij zo’n bedrijf koopt zijn altijd echte Nederlandse likes, je bereikt dus daadwerkelijk een bestaand publiek. Wil je dus een groot bereik, dan is likes bestellen aan te raden.