Creathaler
Image default
Health / Alternative

De baten van zonnepanelen

Steeds meer mensen lijken er serieus over na te denken. Het nemen van zonnepanelen. In elke straat zijn ze wel op een aantal daken te vinden. Hier hebben die mensen dan ook meerdere goede redenen voor.

De eerste is natuurlijk het milieu. Verreweg de meeste elektriciteit wordt opgewekt op een niet-groene manier. Dit wordt namelijk opgewekt de verbranding van kolen. Bij de verbranding van kolen komt CO2 en andere soortgelijke stoffen vrij. Dit komt omdat kolen fossiele brandstoffen zijn. Duizenden jaren geleden was dit namelijk biologisch afval, zoals een dode plant, dier of een ander organisme. Dit is geconserveerd gebleven door de lagen er bovenop. Hierdoor is tot kool verwerkt. Wanneer dit dus verbrandt wordt, komt de CO2 die in de grond was opgeslagen in de vorm van kool, dus vrij. Dit versterkt het broeikaseffect, en daarom is het belangrijk dat we naar alternatieven kijken hoe we stroom op kunnen wekken. Bijvoorbeeld dus met zonnepanelen. Vooral omdat je het dan zelf opwekt, weet je zeker dat de groene stroom die je krijgt, niet alleen maar een certificaatje is.

Daarnaast is er een misschien wat onverwachte reden; geld. Want zonnepanelen kopen kost best wel veel geld. Er zit een groot verschil in prijs tussen verschillende modellen zonnepanelen; een antwoord op de vraag: “wat kosten zonnepanelen?” valt dus niet eenduidig te geven. Maar vaak geld er; hoe meer je uitgeeft, hoe meer je opbrengt. Je hoeft een veel lagere energierekening te betalen, waardoor je op lange termijn goedkoper uitkomt met zonnepanelen. Daar komt nog eens bij dat nationaal en lokaal er subsidies zijn voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen. Zo wordt het mensen een stuk makkelijker gemaakt om inderdaad duurzaam bezig te zijn en dus dingen als zonnepanelen te laten plaatsen.

Misschien is het dus ook wel iets voor u, die zonnepanelen.

http://www.wijsmanduurzaam.nl/