Creathaler
Image default
Health / Alternative

Voor- en nadelen van op vakantie met een camper

Er zijn veel verschillende manieren om te reizen. Het vliegtuig is erg populair, omdat je hiermee binnen een dag overal op de wereld kunt komen. Het is tegenwoordig niet meer vreemd om de hele wereld af te reizen. Maar ook op vakantie gaan met eigen vervoer heeft zo z’n voordelen. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van reizen met een camper.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van reizen met een camper is dat je alle vrijheid hebt. Tijdens het reizen heb je altijd je eigen huisje bij je en je kunt je eigen tempo aanhouden. Je hoeft niet met kleine shampooflesjes door de douane, je kunt alles meenemen wat je wilt. En je hoeft niet op een bepaalde tijd in te checken, je kunt gaan rijden wanneer het jou uitkomt!

Ook als je met kinderen reist heeft een camper veel voordelen. Moeten ze onderweg ineens heel nodig plassen? Je zoekt de dichtstbijzijnde parkeerplaats op en je hebt je eigen wc bij je! Het is voor kinderen ook fijn om een vaste slaapplaats te hebben en niet steeds te moeten wennen aan een nieuwe hotelkamer. Je hebt altijd je eigen spullen bij de hand en je hoeft niet uit een koffer te leven, want je kunt de camper gewoon handig inrichten.

Nadelen

Sommige mensen zien er tegenop om met zo’n groot voertuig te moeten rijden. Dit is inderdaad even anders dan een kleine auto, maar je went er snel aan. Gewoon een kwestie van oefenen. Achteruitrijden is voor veel mensen een lastige manoeuvre, daarom kan een achteruitrijcamera installeren een goede oplossing zijn. Met een achteruitrijcamera camper kun je goed zien wat er achter je gebeurt, zodat je niet botst.

Een ander nadeel is dat je geen vervoer meer hebt zodra je je camper hebt geïnstalleerd. Dus als je dan even naar een supermarkt wilt, zul je moeten fietsen of op een andere manier moeten reizen, want je hebt natuurlijk geen auto.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/