Creathaler
Image default
Health / Alternative

Tips voor een lange vliegreis

Op een vakantievergelijker zie je veel goedkope tickets. De mooiste vakantieplekken liggen helaas niet dichtbij Nederland. Voor landen zoals Australië, Amerika of de Dominicaanse republiek moet je een tijdje in het vliegtuig zitten: dit betekent slapeloosheid, ongemakkelijke stoelen en smakeloos vliegtuigvoedsel. In dit artikel geef ik een aantal tips om een lange vliegreis vol te houden.  

Wanneer je naar het westen vliegt, zoals naar Amerika, dan is het beter om in de avond aan te komen op bestemming. Door de jetlag kan je bij aankomst meteen slapen en de volgende dag moeiteloos opstaan. Wanneer je naar het oosten vliegt, zoals naar Azië, dan kan je beter een nachtvlucht boeken zodat je in de ochtend bij aankomst gelijk door kan gaan. Trek comfortabele en warme kleding mee. Vaak is het best koud in het vliegtuig en kouvatten voor 8+ uren is niet fijn. Zorg voor voldoende entertainment tijdens de vlucht. Veel vliegtuigmaatschappijen bieden zelf films, series en spelletjes aan. Omdat je lang op hetzelfde plek blijft is het ook belangrijk om te blijven bewegen. Lang stilzitten is niet goed voor je bloedsomloop dus maak een wandeling door het vliegtuig of neem een extra plaspauze. Drink veel water en vermijd alcohol en cafeïne 

Dan komen we bij het slapen in het vliegtuig. Voor een aantal mensen misschien een onmogelijke opgave door de luide passagiers of huilende baby’s. Oordopjes zijn onmisbaar om in slaap te vallen in de vliegtuig, zorg voor een slaap afspeellijst en dompel in. Niemand wilt op vakantie aankomen met een stijve nek. Neem een nekkussen mee en slaap comfortabeler. Last but not least, neem een toilettas met een bodylotion, tandpasta en tandenborstel mee en je voelt je gegarandeerd wat schoner na een diepe slaap. Voor goedkope verre bestemming is een vakantie vergelijker ideaal om geld te besparen.

http://www.vakantie-vergelijker.nl