Creathaler
Image default
Health / Alternative

Stel je eigen laptop samen

Voor de meeste mensen is deze tijd in quarantaine een zware tijd. Je wil graag naar buiten, naar je vrienden, naar je familie, leuke dingen doen, samen sporten, verjaardagen vieren, naar concerten, naar de bioscoop, feestjes vieren, enz. Al deze dingen doen we nu niet, of we doen ze online. En bij al die online afspraken is het wel zo fijn als je snelle laptop en een snelle internetverbinding hebt.

Als je dat nog niet hebt, is het heel leuk om zelf je eigen laptop samen te stellen. Zo weet je zeker dat hij perfect gecustomized is voor jouw persoonlijke wensen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je zelf een laptop gaat samenstellen leehnavasor. Het heel handig als je weet uit welke specificaties je kan kiezen en dat je weet wat deze specificaties nou eigenlijk inhouden. In dit artikel heb ik een aantal vitale specificaties op een rijtje gezet.

 

Als eerste heb je de processor, de processor geeft snelheid aan de processen op je laptop. Je kan kiezen uit een i3, een i5 en een i7 processor. Vanzelfsprekend is de i7 processor het snelste en duurste en een i3 processor het langzaamst en goedkoopst. Als je je laptop wil gebruiken voor tekstverwerking en internet, is een i3 processor genoeg. Als je foto’s wil bewerken en films in full HD wil zien, is i5 de meest geschikte processor. Als je games speelt of video’s maakt dan is een i7 processor het best.  

 

Naast de processor is ook het besturingssysteem van belang. De meest bekende besturingssystemen zijn Microsoft Windows, standaard op merken als HP, Asus, Lenovo en Acer en macOS, standaard op alle Apple apparaten. Dan zijn er ook nog laptop met linux, dit is een wat minder bekende maar zeker ook goede optie. Een Linux laptop werkt op basis van een open-source besturingssysteem. Dit betekent dat iedere gebruiker bij kan dragen aan de code. Hierdoor zijn er ook varianten gemaakt op Linux, bijvoorbeeld een ubuntu laptop.

 

https://laptopzelfsamenstellen.nl/