Creathaler
Image default
Health / Alternative

Oxazepam, steeds populairder wereldwijd

Bij slapeloosheid schrijft de dokter niet zomaar een product voor. Voor een geneesmiddel is alleen plaats in bijzondere gevallen, zoals bij  ernstige slapeloosheid. Vaak hebben mensen moeite om in slaap te komen of om de hele nacht door te kunnen slapen. Voor dit soort problemen kan de huisarts tijdelijk oxazepam voorschrijven. Vaak is het doel om de je slapeloosheid tijdelijk te verminderen.   

Oxazepam dient slechts voor een korte periode te worden gebruikt. Oxazepam kan verslavend zijn en mag alleen worden gebruikt door de persoon voor wie het is voorgeschreven. Je mag het dus niet delen met een ander persoon. Neem contact op met de arts als dit geneesmiddel ook lijkt te stoppen met werken bij het behandelen van je symptomen. Als je wilt stoppen moet je langzaam afbouwen en niet in een keer stoppen. De symptomen kunnen terugkeren als je stopt met het gebruik van oxazepam nadat je het voor een bepaalde periode hebt gebruikt. Ook kun je  ontwenningsverschijnselen krijgen als je stopt. Deze kunnen zijn zweten, maagpijn, diarree en spierkrampen.

Bijwerkingen

De bijwerkingen van oxazepam kunnen zijn duizeligheid, slaperigheid en hoofdpijn. Als je abrupt stopt met het gebruik van oxazepam kun je last krijgen van buikkrampen, spierkrampen, depressie en braken. Neem dit product precies zoals het is voorgeschreven door de arts. Je mag het niet in grote hoeveelheden innemen of langer dan door de arts is aanbevolen. Het is dus belangrijk dat je de aanwijzingen volgt op je recept. Oxazepam kan ook aangeboren afwijkingen veroorzaken bij een ongeboren baby. Gebruik het dus niet zonder toestemming van de arts.