Creathaler
Image default
Health / Alternative

Kun je je zorg online regelen met mijn Ohra?

Als je snel en gemakkelijk een zorgverzekering wilt afsluiten, kun je online een particuliere zorgverzekering afsluiten. Dit werkt bijvoorbeeld via de online portalen van de individuele verzekeraars. Daarnaast zijn er onafhankelijke vergelijkingsportalen waarop consumenten eerst de verzekeringsvoorwaarden van verschillende verzekeringsmaatschappijen kunnen vergelijken voordat ze besluiten een polis af te sluiten. Het afsluiten van een particuliere zorgverzekering online is een handig alternatief voor een bezoek aan een verzekeringsmakelaar. De juiste verzekeringsdekking kan worden gevonden vanuit het comfort van je bank, ongeacht de openingstijden.

Mijn Ohra: Hoe werkt het?

Geen tijd om al je papier op te sturen? Tegenwoordig biedt Mijn Ohra alle de mogelijkheid om online een je verzekeringszaken af te handelen. Dit maakt het een stuk makkelijker en flexibeler. Als je een particuliere zorgverzekering online wilt afsluit zoals Ohra, kun je direct naar de website van de betreffende verzekeringsmaatschappij gaan en gebruik maken van de daar aangeboden online applicatie. Voordat de eigenlijke formulieren worden ingevuld, is meestal een premiecalculator beschikbaar om informatie te geven over de maandelijkse kosten van het gewenste tarief.

Als de berekende kosten overeenstemmen met de eigen opvattingen, gaat het verder met het invullen van het aanvraagformulier. Na het invoeren van de gewenste startdatum van de verzekering, geboortedatum en andere persoonlijke gegevens, moeten ook een aantal gezondheidsvragen online worden beantwoord. Nadat alle gegevens zijn ingevoerd, krijgt de verzekeringnemer opnieuw een overzicht van alle informatie over de gekozen verzekeringsdekking. De verzekeringsovereenkomst wordt per e-mail of, indien gewenst, per post naar de verzekeringnemer verzonden. In de regel moet een ondertekend exemplaar worden teruggestuurd zodat het contract in werking kan treden. Je kunt je dekking bij Mijn Ohra bekijken.

Als je echter een particuliere zorgverzekering online wilt afsluiten, moet je weten welk tarief het goedkoopst voor je is. Als je niet zeker weet welke particuliere zorgverzekering geschikt is voor je, kun je gebruik maken van een onafhankelijke online verzekeringsvergelijking. Dit is meestal gratis en vrijblijvend. Net als bij de aanvraagformulieren van de verzekeraars, moet je eerst een online formulier invullen. Naast de persoonsgegevens wordt in de premievergelijking ook de vraag gesteld wat er in het tarief in detail moet worden opgenomen. In de verzekeringsvergelijking worden dan verschillende tarieven vergeleken.