Creathaler
Image default
Health / Alternative

Is koffie gezond?

Veel mensen houden van koffie en ook veel mensen hebben het idee dat ze het nodig hebben om goed aan hun dag te kunnen beginnen. Koffie heeft veel voordelen, maar toch is er vaak discussie over of het wel gezond is. Als je elke dag koffie drinkt, wil je natuurlijk wel weten of het slecht of goed voor je gezondheid is. Daarom noemen we hier enkele voordelen en nadelen van koffie drinken. In dit artikel gaan we in op ‘standaard’ koffie, dus niet de koffies van bijvoorbeeld Starbucks, want hier zitten nog allerlei andere ingrediënten in naast koffie, dus dat zou de vergelijking niet eerlijk maken.

Een voordeel van koffie is dat het je vetverbranding verhoogt. Dit komt omdat het je stofwisseling verhoogt en als dat gebeurt, dan verbrand je ook meer vet. Je moet natuurlijk niet denken dat je dun wordt van koffie, want daar komt wel meer bij kijken. Het volgende voordeel is voor veel mensen de grootste reden om het te drinken, namelijk dat het je alerter en scherper maakt. Als je op je werk zit en je hebt het gevoel dat je een beetje zit te suffen, dan kan een kopje koffie, zeker in de ochtend, goed van pas komen. Dit gevoel komt door de cafeïne, waardoor het voelt alsof je meer energie hebt. Dat is dan ook meteen wel een nadeel, want je krijgt niet meer energie, dat lijkt maar zo. De cafeïne zorgt ervoor dat je bloeddruk stijgt en dat je lichaam meer cortisol aan gaat maken. Dit is een stresshormoon, waardoor je op dat moment goed gaat presteren, maar daar wil je natuurlijk niet te lang aan blootgesteld worden. Een ander nadeel is dat koffie slecht kan zijn voor je lever of voor je maag.

Het is duidelijk dat de discussie voorlopig nog wel gevoerd zal worden. Wil je ondertussen lekker genieten van je koffie en eens wat andere smaken proberen? Dan kun je koffie kopen van cups voor dolce gusto. Dolce Gusto heeft allerlei verschillende smaken koffie.

https://www.koffiecupster.nl/