Creathaler
Image default
Health / Alternative

Hoe kan virtual reality ter verbetering van de vechtsport prestaties worden ingezet?

Virtual reality (VR) is een technologie dat in eerste instantie met name wordt ingezet bij games. Echter maken steeds meer bedrijven gebruik van deze technologie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 360 graden rond op een festival te kijken. Daarnaast wordt VR ook ingezet bij het verbeteren van sportprestaties. Door VR kan er meer inzicht worden verkregen in bepaalde beslissingen en het helpt bij het verbeteren van prestaties door ermee te trainen. Hoe kan deze technologie worden ingezet bij de vechtsport? 

Betere manier van trainen

Een belangrijk element bij vechtsport is kracht. Maar dit is niet het enige wat belangrijk is in de vechtsport. Techniek is ook erg belangrijk. Om de tegenstander uit te kunnen schakelen, moet een vechtsporter snel kunnen handelen, zichzelf kunnen verdedigen en de tegenstander te snel af zijn. Dit vergt behendigheid. Hoe kan hier nu beter op getraind worden door middel van virtual reality? Door middel van deze technologie kan een bepaalde situatie – in dit geval bijvoorbeeld een wedstrijd – in 3D worden nagebootst. Hierdoor kan er getraind worden op specifieke situaties, waardoor onder andere behendigheid van de vechtsporter verbeterd kan worden. Meer inzichten kunnen door virtual reality worden verkregen. 

Herbeleving van een wedstrijd

Nadat een wedstrijd is afgelopen, kan door middel van VR een wedstrijd weer bekeken en geanalyseerd worden. Een vechtsporter krijgt meer inzicht in de beslissingen die hij bij een wedstrijd maakt. Daarnaast kan de trainer adviezen geven over zijn techniek en kan er meer inzicht worden verkregen in keuzes die een tegenstander maakt. Bijvoorbeeld bij het maken van een bepaalde beweging.

http://www.vrbrilervaring.nl