Creathaler
Image default
Health / Alternative

Het nut van leren verven

Vanaf onze kleutertijd raken we er bekend mee; verven. Van vingerverven in groep 1 tot het maken van jouw eerste meesterwerk op doek in groep acht, we leren constant hoe we moeten verven. Niet omdat de school per se alleen maar kunstenaars wilt opleiden, maar doordat je er een bepaalde motoriek mee leert. Want niet iedereen ontwikkelt later in zijn leven  de hobby schilderen, maar iedereen moet wel eens wat schilderen. Neem bijvoorbeeld een muur. Als je verhuist naar een nieuw huis, zal de muren toch allemaal moeten verven. Je kunt natuurlijk ook behangen, maar dat is nog lastiger. Ook de schutting in de tuin moet er eens in de zoveel tijd aan geloven. Net als bijvoorbeeld de plinten en de kozijnen. Kortom, in en om het huis moet je vaak je verfkwaliteiten laten zien. Daarom is het fijn dat je hier in je jeugd mee geoefend hebt.

Maar niet alleen in huis moet je vaker verven. Ook in het behoudt van kleding kan het voorkomen dat je moet verven. Neem bijvoorbeeld die mooie diepzwarte leren schoenen. Je moet ook dit leer verven. Hiervoor heb je weer andere verf nodig dan voor bijvoorbeeld op de muur. Hiervoor heb je namelijk verf voor leer nodig. En als jouw favoriete shirt zijn kleur langzaam begint te verliezen, kan je dit met textielverf aanpakken. Na 1 behandeling ziet het shirt er weer zo goed als nieuw uit.

Maar ook voor de Picasso’s zelf is het erg fijn dat ze het op jonge leeftijd hebben geleerd. Want zo hebben ze op jonge leeftijd hun talent al kunnen ontwikkelen, waardoor ze veel tijd hebben om uit te groeien tot een geweldige kunstenaar. En al jong leren ze deze uitlaatklep kennen, wat ze erg kan helpen in hun ontwikkeling later. Dus ook voor hen is het leren verven erg positief.

 

 

https://www.deleerverfwinkel.nl/