Creathaler
Image default
Health / Alternative

Geschiedenis van het internet

Je kan het je bijna niet voorstellen maar er was ooit een tijd zonder het internet. Het internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving en zonder het internet zal de hele wereld instorten. Voor elke handeling die je doet gebruik je internet. Je bankzaken, boodschappen of je contacten onderhouden, voor alles gebruik je internet. Hoe is het internet precies begonnen en hoe is het ontwikkeld tot de dag van vandaag?

Hoe is het internet precies ontstaan? In de jaren 60 kwam het ministerie van defensie uit de Verenigde Staten met een geheim project. Dit project was bedoeld om een netwerk op te starten die zou gaan functioneren als een netwerk tussen verschillende computers. Door dat er verschillende computers verbonden waren met het netwerk kon het netwerk niet omvallen want elke computer kon het netwerk dragen. Elke computer droeg een internet protocol met zich ook wel bekend als IP.

Al snel begonnen andere branches gebruik te maken van het internet. Zo ontwikkelde de National Science Foundation een netwerk voor de gehele Amerikaanse bevolking. Al snel werd dit netwerk aangeboden bij andere landen waardoor het netwerk erg snel kon groeien. Een aantal jaar later kwam het idee om world wide web voor elke website te plaatsen. Dit was een idee Tim Berners.

Het internet heeft oneindig veel voordelen voor het dagelijkse leven. Zo hoef je niet meer naar de muziek school om een drumles te volgen maar kan je via online lessen drummen leren. Erg gemakkelijk dus! Niet alleen dat is het enige voordeel. Ook heeft het internet ervoor gezorgd dat je met iedereen op de wereld in contact kan komen.  Globalisering is mede te danken door het internet. Je goederen kan je gemakkelijk uit andere landen bestellen en andersom. Het internet biedt informatie over alles en samen met het gebruik van google kan je alles vinden.

https://www.onlinedrumles.nl/