Creathaler
Image default
Health / Alternative

Excelsior Maassluis is één van de gegadigden voor de TOTO KNVB Beker

Het duurde even maar voor Excelsior Maassluis is het inmiddels een doordrongen feit, het mag zich samen met BVO’s, de andere periodekampioen uit de Tweede Divisie en 27 winnaars uit de tweede kwalificatieronde rekenen tot één van de mogelijke kanshebbers op de beroemde zilveren dennenappel. De weg naar dit periodekampioenschap was een ietwat ongewone dan je normaal zou denken. Immers, samen met Koninklijke HFC en de Treffers ging het om de inhaalwedstrijden die in het Paasweekend afgewerkt zouden worden. Na een eerste goede generale tegen Koninklijke HFC zelf, de directe concurrent voor deze periodetitel, bleek het enkel afwachten op wat die opponent ging doen tegen De Treffers.

Immers, Koninklijke HFC moest na de 4-0 nederlaag tegen de ploeg van Dogan Corneille met minimaal 6-0 winnen van de Treffers om uitzicht te houden op die felbegeerde periodetitel. Nu het zover is mag de ploeg van de 45-jarige Dogan Corneille terug kijken op een voor hun geslaagd seizoen. Immers, Excelsior Maassluis houdt zicht op de tweede plaats op de ranglijst, is dus verzekerd van deelname aan de hoofdmoot van de TOTO KNVB Beker én heeft nu al bijna een voltallige selectie weten te vormen voor het aankomende seizoen.

Waar wel de vinger op is te leggen, is het selectiebeleid van Corneille. De man wiens verbintenis nog tot medio 2020 loopt bij de Maassluizenaren kiest, anders dan gebruikelijk is, voor een vaste basiskern. Iets wat hem dus tot nog toe geen windeieren heeft gelegd.

Het is te hopen, zowel voor Corneille als voor Excelsior Maassluis dat beide partijen ook komend seizoen op deze voet doorgaan. Wil jij meer weten over Excelsior Maasssluis of elke andere Tweede Divisie-formatie? Ga dan nu snel naar Eyecons, het videoportaal voor dit derde voetbalniveau van Nederland!

https://eyecons.com/kanalen/tweede-divisie