Creathaler
Image default
Health / Alternative

De voordelen van de warmtepomp

Steeds meer mensen overwegen om over te stappen op het duurzaam verwarmen van hun huis. Ondanks dat veel mensen overwegen dit te gaan doen, zijn er nog te veel mensen die dit niet doen. Het grootse deel van de huishoudens in Nederland verwarmt namelijk nog steeds op basis van gas. Een van de manieren om je huis op een duurzame manier te verwarmen, is door middel van een warmtepomp. De meeste nieuwbouwhuizen zijn al voorzien van zo’n pomp, maar alle andere huizen daarnaast niet. Het ideale doel is om iedereen over te laten stappen op deze manier van duurzaam verwarmen. Op die manier kunnen we van Nederland een (bijna) geheel gasloos land maken, iets om trots op te zijn. Dit artikel bespreekt een aantal voordelen die de warmtepomp met zich meebrengt. 

 

Het eerste voordeel is dat je aan het einde van het jaar een hele hoop geld overhoudt. Gas wordt steeds schaarser en dat is terug te zien in de prijs die je ervoor betaalt. Wanneer je minder gas gebruikt ben je dus ook automatisch minder geld kwijt. De meeste mensen besparen bij het overstappen van een cv-ketel naar een warmtepomp zo ongeveer zeshonderd euro. Bovendien vergt een pomp veel minder onderhoud wat je wederom een hele hoop geld bespaart op de lange termijn. 

 

Bovendien kunnen we eigenlijk niet anders meer dan overstappen op een warmtepomp. Op een gegeven moment is het gas gewoon op en moeten we wel overstappen naar deze manier van verwarmen. Eigenlijk moeten we er niet over twijfelen of we over willen stappen naar het duurzaam verwarmen middels een warmtepomp, maar wanneer we dit gaan doen. 

 

Tot slot bevat de warmtepomp allerlei functies die de cv-ketel niet heeft. Zo kan deze de temperatuur goed gelijk houden. Dit voorkomt dat je in een keer van een warme naar een koude ruimte of andersom gaat.