Creathaler
Image default
Health / Alternative

De evolutie van de stoel

Ik durf te wedden dat jij tijdens het lezen op dit moment op een stoel zit. In de 21e eeuw is het zitten op een stoel de normaalste zaak ter wereld, maar vroeger was dit wel heel erg anders. Het zitten op een stoel werd vroeger gezien als macht symbool. In de middeleeuwen zaten de koningen op een stoel en die stoel werd vaak gezien als troon. In deze blog gaan we je meer vertellen over de geschiedenis van de stoel.

 

Geschiedenis

De allereerste stoel dateert uit de tijd van het Oude Egypte, tijdens de tijd van de farao’s. Dit is al meer dan drieduizend jaar geleden. Deze stoelen werden vroeger gemaakt door ebbenhout en ivoor en werden versierd met goud. De stoel stond voor rijkdom en macht. De stoelen waren alleen voor de farao’s. Niet alleen in het Oude Egypte gold dit. Ook in het Romeinse Rijk of de Oude Grieken gebruikten de stoel als een teken van macht. Zitten was enkel weggelegd voor de machtigste personen.

De renaissance heeft ervoor gezorgd dat de stoel toegankelijk voor meerdere mensen. Het aanschaffen van een stoel was niet voor iedereen weg gelegd. Het duurde dan ook nog tientallen jaren voordat meerdere mensen gebruik konden maken van stoelen. Uiteindelijk werd het zitten door de meerderheid van de bevolking over genomen. Pas vanaf de 18e eeuw werd het zitten ook steeds comfortabeler. Zo begonnen ze met het gebruik van kussens om zo comfortabeler te zitten.

De moderne stoel

De moderne stoel is niet meer weg te denken uit de samenleving. Het meubelstuk maakt uit van ons dagelijkse leven en zonder kan niemand zich inbeelden. Zo zijn er stoelen te vinden in duizenden soorten en maten. Comfort is veel belangrijker geworden maar ook is er een trend in design stoelen of barkrukken die goed matchen bij een leef keuken. De mens moet wel uitkijken dat het niet teveel zit. Zo hebben mensen veel rug klachten door te lang zitten.

https://www.nouvez.nl/