Creathaler
Image default
Health / Alternative

Ben jij in staat tot afvallen met koolhydraatarme recepten?

Wil je echt afvallen? Neem dan een voorbeeld aan koolhydraatarme recepten, zoals op deze website. Goede koolhydraatarme recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner helpen je veel beter om gewicht te verliezen dan welke andere manier van afvallen dan ook.

Wil je daar een voorbeeld van? Neem dan een kijkje in dit artikel.

 

Voorbeeld van Annie de Vries

Neem Annie de Vrioes. Ze fietst dagelijks naar kantoor, doet eens per week pilates, eet 2500 kcal per dag en weegt al jaar en dag 65 kg. Op een dag ontdekt ze de pure chocola en sindsdien neemt ze daar ’s ochtends en ’s avonds een blokje van bij de koffie. Voor de rest eet, snoept en beweegt ze net als eerst. Die chocola levert 100 kcal per dag extra. Daarom komt ze aan, eerst snel en dan langzamer. Na een halfjaar weegt ze 67 kilo en na drie jaar 68 kilo. Zwaarder wordt ze niet. Dat komt omdat ze alle calorieën uit de chocola nu verbruikt bij het onderhouden en meetorsen van die drie extra kilo’s. Om meer aan te komen, zou ze nog meer chocola moeten eten.

 

Dikker worden

Als mensen jaar in jaar uit dikker worden, komt dat dus niet omdat ze op hun twintigste eenmalig meer zijn gaan eten en de badkuip steeds voller wordt; nee, van dat meerdere eten worden ze een halfjaar lang dikker en daarna vlakt het af. Als ze blijven aankomen, betekent dat dat ze ieder jaar meer eten. Afvallen gaat net zo. Wie minder eet, valt in het begin snel af, daarna steeds langzamer en ten slotte heeft hij het kleinere lichaam gekregen dat past bij de kleinere voedselinname. Verder afvallen vereist nog minder eten — of meer bewegen. Je belandt dus inderdaad op een gewichtsniveau waar je niet verder afvalt. Je kunt je dit voorstellen als een wastafel. Uit de kraan komt water, dat is het eten. Wat er door de afvoer wegloopt, is het energieverbruik. De hoogte van het water in de wastafel stelt het lichaamsgewicht voor.

 

“De Kraan”

Het water loopt er van onderen even hard uit als het er van boven in komt, dus de hoeveelheid eten is gelijk aan het energieverbruik en de waterhoogte (het gewicht) blijft constant. De kraan verder open draaien staat voor meer eten. Dan stijgt het water en dus het gewicht, maar dat verhoogt de druk op de afvoer, het water loopt steeds harder weg en na een paar centimeter stijging stroomt het weer even snel weg als het erin komt — en blijft het nieuwe niveau constant. Van meer eten word je dus maar beperkt dikker. Wat als je je een week lang te buiten gaat aan pizza’s, bier, biefstukken en roomijs? Dat komt overeen met een emmer water leeggooien in de wastafel terwijl de kraan en de afvoer al liepen: het peil stijgt plotseling, de druk op de afvoer neemt toe en het water loopt daardoor harder weg.

 

Zakken

Op een gegeven moment is het water uit de emmer afgevoerd en zakt het peil terug tot waar het eerst stond. Je wordt dus van een uitspatting tijdelijk zwaarder; blijvend dikker word je alleen als je blijvend meer eet. Op dieet gaan is hetzelfde als de kraan een stukje dicht draaien: het waterpeil en dus het gewicht zakt in het begin snel, maar daardoor wordt de druk op de afvoer minder en neemt de uitstroomsnelheid (het calorieverbruik) af, want een kleiner lijf verbruikt minder calorieën. Daardoor zakt het waterniveau steeds langzamer en ten slotte blijft het op een lager niveau hangen. Het gewicht neemt dus niet verder af, terwijl er wel nog steeds minder water (dit wil zeggen eten) uit de kraan komt dan voordat je op dieet ging. Zodra je de kraan weer open draait, dus weer gewoon gaat eten, komen waterspiegel en gewicht terug op het oude niveau.

 

Conclusie

De beste manier om vandaag nog te beginnen met afvallen, is door het nuttigen van koolhydraatarme gerechten. Deze zijn uiterst effectief, makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker.

https://koolhydraatarmereceptenvanarnoud.wordpress.com/