Creathaler
Image default
Meubels

Make-up tafel kopen? Hier moet je op letten

Aan het begin van elke dag besteden veel vrouwen tijd aan het opdoen van make-up. In totaal gaat hier dus veel tijd in zitten. Om het makkelijker te maken zijn er zogenoemde make-up tafeltjes of kaptafels in de wereld gekomen. Deze tafels zijn speciaal gemaakt om het proces van mooier worden makkelijker te maken. Wil je nu zo’n make-up tafel kopen? Dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden en een paar punten waar je op moet letten.

Ruimte

De ruimte van de make-up tafel heeft twee betekenissen. Namelijk der ruimte die de tafel zelf biedt voor de spullen die je wilt opbergen of die je wilt plaatsen op de tafel. De andere betekenis is de ruimte die het in beslag neemt in de rest van de slaapkamer of andere ruimte waar je de tafel wilt plaatsen. Ten eerste is het belangrijk dat de make-up tafel genoeg ruimte biedt voor de make-up spulletjes en genoeg ruimte bied om rustig en comfortabel te zitten. Dit betekent dat je dus genoeg opbergruimte moet hebben doormiddel van lades of kastjes. De tip is om lades te nemen. Dit is makkelijker in gebruik en zo kan je makkelijk spulletjes pakken die je snel nodig hebt. Ook is het belangrijk dat de make-up tafel niet te veel ruimte in beslag neemt voor de rest van de ruimte. Om de ruimte te besparen kan je ook inklapbare tafels aanschaffen en kan je ervoor kiezen om een make-up tafel aan te schaffen die je ook kan gebruiken als bureau.

Spiegel

Een heel belangrijk onderdeel van een make-up tafel is de spiegel. Je kan er vaak voor kiezen om spiegel en make-up tafel apart te bestellen, maar er zijn ook opties om een gehele set aan te schaffen. Vaak is dit handig om te doen, omdat deze producten goed bij elkaar passen en soms speciaal rekening is gehouden met groottes en indeling. Bij de spiegel is het ook belangrijk dat je verlichting hebt. Zo zijn er spiegels te krijgen waar je aan beide kanten van de spiegel lampen hebt. Vaak zie je dit ook voorbij komen in een beauty salon. Het licht van beide kanten laten komen heeft als voordeel dat je nog beter je make-up kan doen..

Krukje of stoel?

Om de ruimte te besparen wordt aangeraden om een krukje te nemen voor bij de make-up tafel. Deze kan je dan bij niet gebruik onder de tafel neerzetten. Daarbij komt ook kijken dat een kruk vaak makkelijker in gebruik is. En als laatste maakt het voor de houding ook niet veel uit aangezien je niet veel uren achter elkaar voor de tafel zit. Is dit wel het geval dan kan je misschien beter een comfortabele stoel aanschaffen.

Kinderkamer

Je dochter of dochters willen op een gegeven moment ook bezig zijn met meisjes dingetjes. Dus bijvoorbeeld make-up, maar ook met het maken van armbandjes en andere sierraden. Ook hiervoor kan je make-up tafeltjes kopen. Deze tafeltjes zijn vaak minder groot en hebben ook minder opbergruimte nodig. Het gaat bij deze tafeltjes vaak meer om de uitstraling dan om alle andere onderdelen. Als zo’n tafeltje een mooie uitstraling heeft door bepaalde stickers of door een poster van een idool dan is het vaak al goed.