Creathaler
Image default
Auto's en Motoren

Welke verschillende manieren zijn er om je auto te verkopen?

Een leuker uitzicht op je oprit!

Ben je zo gewend aan de auto die je nu heb en wil je hem vervangen voor een nieuwere of een andere versie? De meeste nederlanders zijn na 2 tot 3 jaar gemiddeld wel hun auto zat. “De nieuwere versie is beter” of “Deze is nog eens 2 seconden sneller op de landelijke maximumsnelheid!”. Je auto verkopen, maar waar moet je beginnen? Ga ik mijn auto verkopen op een online platform? Laat ik een bedrijf mijn auto verkopen? Of ga ik hem inruilen bij de plaatselijke autodealer? Er zijn erg veel opties en elke optie brengt voordelen en tevens ook nadelen met zich mee.

Online verkopen

Laten we beginnen bij het verkopen van je auto via een online platform. Dit is de meest goedkope optie, maar ook de optie waar je zelf het meest druk mee bent. Om te beginnen moet je namelijk de waarde van je auto bepalen. Dit kan je doen door middel van het kenteken in te vullen in een database en daar je informatie op te vragen of om naar de concurrentie te kijken op het platform. Je moet dus zelf veel onderzoek doen en bent er lang mee bezig om te testritten te plannen. Nep biedingen of onzin biedingen horen daar ook bij. Dit is wel de meest winstgevende optie.

Laten verkopen door een bedrijf

Je auto laten verkopen door een bedrijf, bijvoorbeeld ikwilvanmijnautoaf.nl is de makkelijkste optie. Je stuurt de auto in met wat foto’s en een tekst en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een gerichte prijs. Nadeel hiervan is dat je minder krijgt als dat je hem zelf gaat verkopen. Voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je auto daadwerkelijk is verkocht voor de aangegeven prijs en meteen weg is. Geen onzin biedingen en geen gezeur!

Inruilen

Inruilen bij de plaatselijke autodealer is ook zeker een optie. Het nadeel hiervan is dan alleen dat je een beperkte voorraad heb waar je uit zou kunnen kiezen, en is de inruilwaarde van je auto altijd minder dan als je hem zelf zou verkopen via een online platform of via een bedrijf. Je zou je auto dus kunnen inruilen bij een ander autobedrijf wat wel de auto in de showroom heeft staan die u wilt.

Er zijn dus over het algemeen 3 keuzes. Allemaal hebben ze voordelen, maar ook nadelen.