Creathaler
Image default
Auto's en Motoren

De vele voordelen van elektronische motorafstemming

Chip Tuning Uw voertuig is een van de meest gewilde wijzigingen die auto-enthousiastelingen gekomen op deze dagen. Maar de vraag is: Is Chip Tuning goed voor je auto? Velen geloven dat elke verdere verbetering van een voertuigmotor schadelijk is voor de gezondheid van uw auto langdurig. Dus als u besluit om uw auto aan te passen, zorg er dan voor dat u niet iets doet dat de motor op de lange termijn mogelijk zou kunnen vernietigen.

 

Wanneer u deelneemt aan chiptuning, zult u merken dat de prestaties van de auto’s op en neer gaan, afhankelijk van wat u deed. Een toegevoegde kracht betekent extra werk aan de motor en daarom mag u anticiperen met meer slijtage en scheur op de motor zelf. De chiptuning bereikt haar prestatieverbetering vooral door een betere toevoer van lucht en brandstof aan de motor, waardoor het zijn werk beter kan doen. Dit spreekt al voor twee dingen: u voegt toe aan uw brandstofverbruikskosten, die uiteraard veel duurder is dan u verwacht, en u verhoogt de frequentie van motoronderhoud.

Er is ook de kwestie van verbeteringen van de kilometers. Met motoropname, kunt u aanzienlijke kilometerkwalen krijgen. Dit geldt vooral wanneer u besluit om sommige delen van uw voertuig te verwijderen. Het verwijderen van de katalysator kan u bijvoorbeeld maximaal 40% meer mpg geven.

Met een betere mpg kun je uiteraard een betere ratingbeoordeling op je autoverzekering krijgen, wat belangrijk zou kunnen zijn als je rijdt voor de kost of een bedrijf dat een vloot van auto’s heeft.

 

De belangrijkste reden waarom mensen gaan voor chiptuning is om de extra kracht te krijgen zonder te veel op brandstof te besteden. En dit is meestal precies waar mensen naar streven. Maar afgezien van het extra vermogen hopen ze ook op betere betrouwbaarheid. Door uw motor te verbergen om het potentieel te maximaliseren, geeft u een betere kracht, maar als uw auto vaak ontspant, verliest u waarschijnlijk geld in plaats van voordelen te krijgen.

 

Eén voordeel dat veel autobezitters hebben waargenomen, is echter een aanzienlijke toename van hun rijcomfort. Dit geldt vooral als u rekening houdt met het feit dat elektronische motorafstemming kan helpen bij het verhogen van uw auto’s Paard Power (HP) en het gewicht van uw voertuig te verminderen. Dit betekent dat uw auto weer de wegen kan raken zonder enige aarzeling. Veel mensen kunnen attesteren op de aanzienlijke verbeteringen in hun rijcomfort na het doen van chiptuning.

 

Eindelijk, wist je dat je auto misschien heel goed gevaarlijke niveaus van schadelijke gassen uitzendt terwijl het loopt? Deze schadelijke emissies zijn het gevolg van ongewenste wijzigingen aangebracht aan uw auto. Met chip-afstemming zijn echter al deze ongewenste wijzigingen strikt geëlimineerd. Je hebt niet langer de emissies die zoveel gezondheidsproblemen veroorzaken. Met elektronische motorafstemming kunt u genieten van veiliger, comfortabeler rijden.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance