Creathaler
Image default
Onderwijs

Aanmelden voor de Middelbare School

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanmelden bij een nieuwe Middelbare School. Hieronder is een kort stappenplan opgesteld voor het kiezen van een Middelbare School.

  1. Schooladvies

Het is belangrijk om tijdens het zoeken naar een Middelbare School rekening te houden met het schooladvies dat je krijgt van de basisschool. Bedenk wel dat het uiteindelijk het belangrijkste dat je doet waar jij je goed bij voelt. En dat het schooladvies lang niet altijd doorslaggevend hoeft te zijn. 

  1. Checklist

Maak een lijst van de punten die jij belangrijk vindt en zoekt in een Middelbare School. Bedenk van te voren wat jij belangrijk vindt en wat bij jou past, zodat je het beste uit jezelf kunt gaan halen. 

  1. Oriënteren

Ga vervolgens bekijken welke Middelbare Scholen bij jou in de buurt zijn en welke verschillende opleidingsniveaus worden aangeboden. Maak hier een overzicht van en bepaal in welke Middelbare Scholen je interesse hebt, maar sluit nog niet te veel Middelbare Scholen uit van je keuze. Bekijk de websites van Scholen die je aanspreken. Hier is vaak al veel informatie te vinden. 

  1. Open dagen

Bezoek verschillende open dagen van de Middelbare Scholen uit het overzicht dat je hebt gemaakt. Je kunt uiteindelijk de beste keuze maken als je de scholen ook daadwerkelijk heb bezocht en de sfeer hebt kunnen proeven. Stel daarnaast vragen aan zowel docenten als leerlingen over de school. Bedenk van te voren een aantal vragen, zodat je goed voorbereid op bezoek gaat. 

  1. Aanmelden

Daarna is het dan hét moment om een keuze te gaan maken. Schrijf eerst op welke scholen je het leukste vond naar aanleiding van de open dagen. Pak daarna weer je checklist erbij uit stap 2 en bekijk welke punten je toen hebt opgeschreven. Bekijk welke scholen goed scoren op je checklist en bekijk of er nieuwe punten zijn bijgekomen. Het is belangrijk dat je uiteindelijk kiest voor de school waar je het beste gevoel bij hebt. 


Ben je opzoek naar een leuke school in Amsterdam? Lees dan hier meer over SvPO. School voor Persoonlijk Onderwijs is gericht op het bieden van goed onderwijs, door meer persoonlijke begeleiding te bieden. 

https://schoolwijzer.amsterdam.nl/nl/vo/vestiging/sv-po-amsterdam