Creathaler
Image default
Auto's en Motoren

Motorrevisie – een stap-voor-stap handleiding

U heeft misschien gehoord dat een motorrevisie duur is, maar dat is het echt niet. Als uw automotor traag is, is het waarschijnlijk tijd voor een complete revisie. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het proces. Volg deze stappen om uw auto weer soepel te laten lopen. Lees verder om te leren hoe u het zelf kunt doen. Hieronder vindt u de stappen die nodig zijn voor een motorrevisie. Aan de slag:

Er zijn twee hoofdtypen inspecties die tijdens de motorrevisie worden uitgevoerd. Het eerste type is visueel onderzoek. Het andere type omvat structurele inspectie, waarbij gebruik kan worden gemaakt van magnetische deeltjesinspectie, kleurstofpenetrant, wervelstroom, ultrageluid, röntgenstraling of ultrageluid. Naast visueel onderzoek kunnen de inspecties ook het meten van onderdelen omvatten om hun grootte en vorm te bepalen. Wanneer de inspectieresultaten wijzen op een structureel defect, zal dit worden geïnspecteerd om te bepalen wat de volgende stappen moeten zijn.

Motor demontage is een van de meest voorkomende procedures tijdens een revisie. Het kan echter een uitdagend proces zijn en het is van essentieel belang dat het werk veilig en correct wordt uitgevoerd. Hieronder volgen enkele gebruikelijke tips voor de demontage. Zorg ervoor dat u foto’s maakt van het demontageproces voor toekomstige referentie. Daarna monteert u de motor weer in elkaar.

Verwijder eerst de motor uit het voertuig. Het demontageproces is net zo belangrijk als de montage van de motor. Neem zoveel mogelijk foto’s als u kunt. U zult later blij zijn dat u dat gedaan heeft! Ook een digitale camera kan u helpen het demontageproces te documenteren, vooral als u met een ongewone motor werkt. Een motorstandaard maakt het werken aan de motor veel gemakkelijker. Zorg ervoor dat u de motor waterpas houdt, zodat u beter kunt zien hoe de onderdelen in elkaar passen.

Bij demontage is het belangrijk dat de onderdelen goed worden schoongemaakt en onderzocht voordat ze weer worden gemonteerd. Demontage moet worden uitgevoerd in overeenstemming met de revisiehandleiding van het voertuig en de goedgekeurde gegevens. In de analysefase analyseerde het team ook het proces om vast te stellen waar het proces buitensporige variatie veroorzaakte. In een proces waarbij materiaal werd gerouteerd, lag negentig procent van de tijd die tijdens het materiaalrouteringsproces werd besteed, buiten de spec- limiet. Een oorzaak-en-gevolg diagram werd gebruikt om de gebieden te identificeren waar verbetering nodig was.

Schoonmaken

Het reinigen van de motor is van vitaal belang om hem in goede conditie te houden en corrosie te voorkomen. Een motorrevisie kan de motor nieuw leven inblazen. De meeste commerciële luchtvaartmaatschappijen wassen hun vliegtuigen ten minste één keer per maand, terwijl bij pendelvliegtuigen het aantal wasbeurten langer kan zijn. Om corrosie te vermijden, is het reinigen van de motor en de romp van het vliegtuig een noodzaak voor vliegtuigen. Het wordt aanbevolen om de motor en de carrosserie van het vliegtuig ten minste eenmaal per jaar schoon te maken.

Om de onderdelen van een motor schoon te maken, verwijdert u eerst de accu en plaatst u deze terug. Demonteer vervolgens de motor en maak de interne onderdelen schoon. Reinig vervolgens de motoronderdelen om eventuele verontreinigingen te verwijderen. Maak het koppelingshuis grondig schoon. U kunt dit doen met een hoogwaardig motorreinigingsproduct, maar zorg ervoor dat u het grondig reinigt. U moet ook de cilinderkoppen van de motor, de bougies en de slangen reinigen.