Creathaler
Image default
Auto's en Motoren

Wat is een goedkope autoverzekering voor jonge bestuurders?

Heb je op relatief jonge leeftijd een auto gekocht? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het is als beginnend bestuurder namelijk niet altijd mogelijk om een auto te verzekeren. De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen namelijk flinke eisen aan jonge bestuurders. Gelukkig zijn er altijd nog mogelijkheden voor jonge bestuurders. Hoe je als jonge bestuurder het beste een autoverzekering uit kunt kiezen, lees je hieronder. Daarbij lees je ook hoe je het beste de goedkoopste autoverzekering als jonge bestuurder kunt vinden.

Kies voor een WA autoverzekering

Allereerst is het advies om te kiezen voor een WA autoverzekering. Althans; dat is het geval als je voor een oude auto kiest. Gezien de leeftijd van een jonge bestuurder is dat wel voor de hand liggend. Een WA autoverzekering is in ieder geval de minst uitgebreide dekking; mede hierdoor is dit ook de goedkoopste dekking.

Kies niet voor aanvullende verzekeringen

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je ook voor aanvullende verzekeringen kiezen. Als jonge bestuurder is dat niet altijd aan te raden. Voor de aanvullende verzekeringen moet je immers weer extra betalen. Mocht je de maandtarieven zo laag mogelijk willen houden, is het beter om niet te kiezen voor aanvullende verzekeringen.

Schaf een auto aan die niet zoveel waard is

Als jonge bestuurder is het aan te raden om te kiezen voor een oudere auto. Voor een auto die niet al te veel meer waard is. Des te minder de auto waard is, des te lager de verzekeringspremie uit gaat vallen. Voor jonge bestuurders is het daarom zéker aan te raden om voor een oude auto te kiezen. Bovendien loop je met een oude auto een stuk minder risico; een deukje of een krasje op een dergelijke auto maakt niet al te veel uit.

Maak een goede vergelijking

De goedkoopste autoverzekering heb je niet zomaar gevonden. Voordat je die autoverzekering vindt, is het een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Trek hier echt even goed de tijd voor uit; het leven van een jonge bestuurder gaat niet altijd over rozen. Je kunt het gelukkig nog enigszins betaalbaar voor jezelf maken!

Gerelateerde artikelen

Citroen C5 kopen

Met Gelijk Geslaagd binnen 2 dagen je scootertheorie in de pocket!

Het verkopen van een brommobiel voor geld