Creathaler
Image default
Zorg

BHV-proefexamen

Anno 2021 is het voor iedereen mogelijk om online te oefenen voor een BHV-examen of BHV-cursus met behulp van de verschillende proefexamens die op het internet te vinden zijn. Naast het testen van je kennis, krijg je dankzij het proefexamen ook inzicht in hoe een BHV-examen eruitziet. Voordat je een proefexamen gaat maken, is het handig om eerst jezelf af te vragen wat je wilt leren. Vaak krijg je namelijk de keuze welk onderdeel je wilt oefenen. De manier van vraagstelling tijdens deze proefexamens zijn te vergelijken met een echt examen. Het zijn altijd meerkeuzevragen met minimaal 3 antwoordmogelijkheden. 

Kosten BHV-proefexamen

In tegenstelling tot een normaal BHV-examen, zijn vrijwel alle proefexamens volledig gratis. Ook persoonsgegevens hoeven vaak niet verstrekt te worden. Kom je terecht bij een proefexamen waarvoor betaald moet worden, dan luidt ons advies om even verder te kijken naar een proefexamen die wel gratis is. Uw Bedrijfshulpverlening is een BHV-opleider die haar proefexamens volledig gratis aanbiedt.

Waar kan je een BHV-proefexamen maken?

Een BHV-proefexamen maak je negen van de tien keer online via een van de BHV-opleiders in Nederland. Vaak staat er op hun website een link naar een proefexamen. 

Soorten proefexamens

Proefexamens worden vaak in meerdere examens opgesplitst. Hierbij worden de verschillende onderdelen van bedrijfshulpverlening opgesplitst. Zo zijn er BHV-proefexamens waar de vragen enkel over brand en ontruiming gaan, maar zijn er ok proefexamens waar de volledige focus op eerste hulp ligt.

Zie hieronder een overzicht van proefexamens:

  • BHV-Proefexamen BHV Brand, Ontruiming & (interne) Communicatie
  • BHV-Proefexamen BHV’er Eerste Hulp
  • BHV-Proefexamen Bestrijding brandt
  • BHV-Proefexamen BHV’er ontruiming
  • BHV-Proefexamen Spoedeisende Eerste Hulp
  • BHV-Proefexamen Niet-Spoedeisende Eerste Hulp

Na het maken van een BHV-proefexamen online krijg je vrijwel altijd direct de uitslag met een overzicht van de eventueel gemaakte fouten en uiteraard met een toelichting. Zo kan je zien op welke onderdelen je goed scoort en op welke onderdelen je nog iets meer moet oefenen.

https://ondernemerlive.nl/