Creathaler
Image default
Bedrijven

Voordelen kartonnen dozen

Kartonnen dozen hebben vele voordelen. Het is dan ook niet gek om te bedenken dat veel van de producten die iedereen gebruikt van karton zijn. Het materiaal is namelijk makkelijk om te bedrukken, minder slecht voor het milieu en licht. Deze voordelen worden nog nader toegelicht.

Kartonnen dozen bedrukken

Dozen van karton zijn gemakkelijk te bedrukken. Dit is prettig voor veel webshops. Voor webshops zijn de verzenddozen namelijk het eerste wat hun klanten van hen zien. Deze indruk moet dus goed zijn. Die indruk wordt goed door gebruik te maken van een bedrukte doos waar het logo van het bedrijf op staat. Daarnaast is het makkelijk in het magazijn om bijvoorbeeld productcodes te laten drukken op de dozen, zo vinden mensen de producten makkelijker terug. Plastic is een stuk lastiger en duurder om te bedrukken, dus wordt er nog steeds sneller gekozen voor karton. Bij de Dozenhal is het ook mogelijk om dozen te laten bedrukken en dat wordt dan ook vaak gedaan. 

Milieu

Kartonnen verpakkingsmaterialen zijn herbruikbaar. Zo verkoopt de Dozenhal bijvoorbeeld gebruikte dozen die vaak uit restpartijen komen. Dit is beter voor het milieu en daarom worden deze dozen dan ook vaak de ‘groene dozen’ genoemd. Karton is daarnaast ook beter voor het milieu omdat het veel minder gebruik maakt van fossiele brandstoffen tijdens de productie. Voor elke boom die wordt gekapt voor het karton, kan er ook nog eens een boom worden terug geplant. Wel zo’n goede keuze dus. Ook voor de portemonnee, want hergebruikte kartonnen dozen zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan nieuwe dozen. 

Gewicht

Kartonnen verpakkingen hebben over het algemeen weinig gewicht. Dat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden vervoerd wanneer ze nog niet in gebruik zijn. Ook kunnen ze worden opgevouwen, waardoor er veel meer tegelijkertijd kan worden getransporteerd. Dit is opnieuw super goed voor het gewicht, want als er minder ritten nodig zijn voor het transport, wordt er ook minder CO2 uitgestoten en dat is dan weer goed voor het milieu. Wil jij nu ook kartonnen dozen bestellen? Kijk dan eens bij de Dozenhal. Hier heb je de keuze uit meer dan 2500 verschillende formaten.