Creathaler
Image default
Bedrijven

Nieuwe buitenverlichting in je tuin

Elektricien in Leiden kan je helpen wanneer je nieuwe buitenverlichting in je tuin wil laten aanleggen. De laatste tijd is buitenverlichting ontzettend populair geworden. Iedereen wil van hun fijn een plek maken waar je in de zomer gezellig met vrienden en familie kunt genieten van een drankje. Daarom kan het fijn zijn om licht te hebben in je tuin wanneer het donker is. Naast verlichting is het ook handig om een stopcontact te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een box aansluiten of andere elektrische apparaten. Het belangrijkste is dat alles waterdicht aangelegd wordt om veiligheid te garanderen. 

Hoe gaat een elektricien te werk

Een elektricien is ongeveer een aantal uur bezig met het aanleggen van de tuinverlichting. Zodra de elektriciteit afgesloten is, kan hij aan de slag. Wanneer de elektricien bezig is mag de stroom niet meer worden aangezet. Dit kan gevaarlijk zijn omdat iemand onder stroom kan komen te staan. In sommige gevallen kan er zelfs brand ontstaan. Daarnaast moet er nauwkeurig uitgerekend worden hoeveel kabel er nodig is voor de verlichting. Leg de kabels boven de grond om uit te meten waar de kabels en lichtpunten komen. Later worden de kabels ingegraven op ongeveer 60 centimeter diepte. 

Tuinverbouwing eerst laten doen

Voordat je nieuwe verlichting gaat plaatsen, is het handig om na te denken of je binnenkort je tuin wilt laten verbouwen. Het is beter om eerst je tuin te laten verbouwen en daarna pas nieuwe verlichting te laten plaatsen. Zo voorkom je dat alle kabels opnieuw gelegd moeten worden. Bij het verbouwen van je tuin kun je je door experts laten informeren wat de beste opties zijn voor tuinverlichting. Zij weten precies wat de beste plek is om de lichten te monteren, waar de kabels moeten komen en welke typen lichten het beste bij de tuin passen.