Creathaler
Image default
Banen en opleidingen

Een game-ontwikkelingsteam vinden en inhuren

Om een ​​mobiele game te ontwikkelen, heb je een goed idee en een heel goed game-ontwikkelingsteam nodig. Als je eenmaal een duidelijke visie hebt gecreëerd van het spel dat je wilt maken, is de volgende stap altijd het vinden van een team van programmeurs die het tot leven kunnen brengen. Het is geen gemakkelijke taak om de beste game-ontwikkelaars te vinden die echt gepassioneerd zijn door videogames.

Keuze uit gamingtechnologieën

Voordat u een game-ontwikkelingsteam inhuurt, moet u weten op welke specifieke technologieën uw game moet worden ontwikkeld. Dit bepaalt de technische expertise van de programmeurs die u nodig heeft. Op dit punt moet u mogelijk uw specifieke vereisten bespreken met een ervaren game-ontwikkelaar of game-ontwikkelingsbedrijf. Voor game-ontwikkeling heb je meestal ontwikkelaars nodig met uitgebreide ervaring met game-engines zoals Unity en Unreal, en gerelateerde programmeertalen – C #, C ++, JavaScript, evenals grafische competenties.

In de rij gaan staan

Game-ontwikkelingsteams bestaan ​​uit een verscheidenheid aan professionals met expertise in programmeren, 3D-modellering, geluid, animatie, UI / UX en beeldende kunst. De grootte van het team hangt uiteraard af van de complexiteit van het te maken spel. Het ontwikkelteam van Ninja Theory achter het veelgeprezen spel Hellblade: Senua’s Sacrifice bestond uit 20 tot 25 mensen. Volgens een peiling van het Unreal Engine Forum kan een succesvol gameteam over het algemeen variëren van 1 tot 30 game-ontwikkelaars. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat voor soort succesvol spel maar één persoon zou kunnen maken, en hier is een eenvoudig antwoord: Ken je Flappy Bird nog? Dong Nguyen was een Vietnamese game-ontwikkelaar uit Hanoi die in zijn eentje een verslavend spel ontwikkelde. Het was zo’n enorm, bijna onmiddellijk succes dat de ontwikkelaar van de game hun meesterwerk uit de App Store en Google Play verwijderde.

 • Augmented Reality (XR), een overkoepelende term voor de afgelopen jaren:
 • Augmented reality (AR);
 • Mixed Reality (MR);
 • Virtuele realiteit (VR)

XR is het snelst groeiende onderdeel van de branche. Het rapport van de Virtual Developers Reality Conference suggereert dat AR en MR meer beloven dan VR. Enquêterespondenten wijzen er vaak op dat AR een veel eenvoudiger concept is voor gebruikers omdat het minder continue innovatie is.

Er zijn verschillende andere VR-problemen die moeten worden aangepakt, waaronder:

 • Relatief hoge prijzen voor VR-headsets;
 • De complexiteit van hun configuratie: de apparatuur (computers, consoles) moet dienovereenkomstig worden bijgewerkt.
 • Gezondheidsbeperkingen voor gebruikers
 • AR-technologie vereist geen extra inspanning om ermee te beginnen.

Hoewel er andere XR-toepassingen zijn, zoals onderwijs, detailhandel, marketing, reizen en meer, wordt het voorlopig voornamelijk in de game-industrie gebruikt. Bijgevolg blijft de aanhoudende vraag naar ervaren VR / AR / MR-game-ontwikkelaars groeien.

Naast eerdere ervaring met de respectievelijke game-engine, is een uitstekende kennis van natuurkunde, wiskunde, 3D-ontwerp en programmeertalen (C #, C ++, JavaScript) een voorwaarde voor getalenteerde XR-ontwikkelaars.

Voor AR is Vuforia het meest herkenbare platform, samen met Kudan en EasyAR. MR-ontwikkelaars moeten zeer geavanceerde programmeurs zijn met een grondige kennis van 3D, geluidsproductie, UI / UX. Unity en Unreal bieden een aantal nuttige VR-ontwikkeltools.

Zoekopties voor game-ontwikkelaars

Het vinden van een toegewijd game-ontwikkelingsteam kan een uitdaging zijn. Er zijn echter verschillende manieren om getalenteerde game-ontwikkelaars te vinden en in dienst te nemen:

 • Game-ontwikkelaarsgemeenschappen – TIGSource, IndieDB, Develteam kunnen een startpunt zijn voor het vinden van game-programmeurs;
 • Freelancenetwerken zoals UpWork
 • Diensten van wervingsbureaus die hun eigen programmeursbasis hebben en juist gespecialiseerd zijn in de selectie van IT-personeel
 • Community’s voor online game-ontwikkelaars

Online game-ontwikkelingsgemeenschappen zoals TIGSource en IndieDB geven je de mogelijkheid om je werk te posten en toegang te geven tot de profielen van je communityleden. Profielen zijn niet gevalideerd en zijn over het algemeen fragmentarische gegevens, maar geven niettemin informatie over de vaardigheden en projecten van hun leden.

 • Netwerken op conferenties
 • Sociale netwerken en telegramkanalen

Develteam is een gratis online platform voor het maken van projecten en het werven van teamleden. Vacatures worden samen met de projectbeschrijving gepost en u kunt communiceren met de ontwikkelaars via het opmerkingengedeelte. Over het algemeen lijkt het erop dat deze communities en platforms geschikter zijn om een ​​ontwikkelaar in te huren voor onafhankelijke games met weinig of geen budget.

UpWork en TopTal geven bezoekers toegang tot de profielen van honderden freelancers met expertise en ervaring in game-ontwikkeling. UpWork is de marktleidende aanbieder van freelancetalent, terwijl TopTal zichzelf factureert als een exclusief freelancenetwerk van alleen topontwikkelaars. Programmeurprofielen geven een completer beeld van hun ervaring en relevantie voor uw project. Beide platforms zijn perfect om met individuele freelancers te werken en zijn niet erg geschikt als je een game-ontwikkelingsteam moet inhuren.

temp agency

https://www.globalrecruitment.info/