Creathaler
Image default
Bedrijven

Veilige opslag van edelmetalen: uw appeltje voor de dorst

Veilige opslag van edelmetalen is in deze roerige tijd geen overbodige luxe. Een rots in de branding is meer welkom dan ooit, daarom is investeren in edelmetalen juist nu; een goed idee. Goud, platina of zilver blijven betrouwbare investeringen, zelfs tijdens een crisis zoals deze. Bij goed en betrouwbaar edelmetaal beheer blijft u uw edelmetalen de baas. Drie redenen waarom de inkoop van edelmetaal zomaar eens uw appeltje voor de dorst kunnen zijn als de mist van deze crisis weer optrekt.

 

Professioneel edelmetaal beheer

De waarde die edelmetalen van zichzelf hebben blijft altijd bestaan: daar kan geen pandemie tegenop, zelfs als de waarde van de metalen soms iets daalt. Deze crisis zit vol met onvoorspelbare momenten. Wie investeert in goud, is op alles voorbereid: zelfs een plotselinge devaluatie van aandelen en andere niet-tastbare investeringen kan niet op tegen de koninklijke familie van de metalen. Belangrijk om hierbij in de gaten te houden is wel een veilig edelmetaal beheer. Goud thuis bewaren is om veel praktische reden niet handig. Dit professioneel laten doen kan zowel Nederland als Zwitserland.

 

Flexibiliteit

Naast de stabiliteit en standvastigheid van edelmetalen, hebben ze ook een ander voordeel: flexibiliteit. Dat geldt vooral voor zilver. Producenten van smartphones vinden daar steeds weer nieuwe toepassingen voor. Zilver is dan wel minder edel dan goud, het heeft wel meer praktisch nut, waardoor er ook een groeiende vraag naar is. Gewild zal zilver dus blijven. Zolang u doet aan goed edelmetaal beheer – volgens alle regels en met een goede verzekering – kunt u altijd genieten van deze betrouwbare investering.

 

Constante stijger

Tenslotte doet u er goed aan niet uitsluitend te vertrouwen op het geld op uw spaarrekening, zeker als u het sparen op de wat langere baan heeft geschoven. Begrijpelijk: veel mensen zullen dit niet ervaren als een moment voor grote uitgaven. Juist dit maakt dit het moment om te investeren in edelmetalen: u kan nu geld verliezen als u het op de bank zou zetten door de negatieve rente. Goud daarentegen heeft zich bewezen als een over het algemeen constante stijger: wat kan op tegen een reputatie van duizenden jaren aan waardestijging?

 

Welkome stabiliteit

Wie dus behoefte heeft aan kalmte na deze bizarre tijd doet er slim aan om edelmetalen als investering te overwegen. Edelmetalen blijven een eikpunt in ons economisch verkeer: neem alleen al alle banken die kluizen vol goud hebben. Bij veilige opslag van edelmetalen kunnen goud, platina en zilver voor wat zeer welkome stabiliteit in uw kapitaal zorgen.