Creathaler
Image default
Vakantie

Wat te doen op het eiland Tenerife

Tenerife is het meest pittoreske Canarische Eiland, gelegen voor de Afrikaanse kust. Tenerife is een paradijs voor de avonturiers en hier zijn een aantal dingen die je kan doen om te zorgen voor een geweldige ervaring.

Avontuurlijke activiteiten

Als je een adrenaline-junkie bent, dan zal je dolgraag met de kabelbaan naar de top van de berg Teide gaan. Het uitzicht op 3700m boven de zeespiegel zal je in vervoering brengen. Op Tenerife worden veel watersporten beoefend. De krachtige wind die vanuit de Atlantische Oceaan waait, maakt El Medano ideaal voor windsurfen en kitesurfen. Het lauwe en kristalheldere water van Tenerife nodigt je uit voor leuke wateractiviteiten zoals duiken en snorkelen. Durf een nachtelijke duik te maken of snorkel met schildpadden in Los Gigantes – op welke manier dan ook, je zal de beste tijd van je leven hebben.  Tabaiba is een uitstekende plek om te duiken. Tijdens een duik, zal je octopussen, grote scholen makrelen en barracuda’s tegenkomen. Je kan ook kiezen om te kajakken en kanoën op zee bij Playa de Los Cristiano.

Ga op trektocht

Masca Hike is één van de meest bekende trektochten op Tenerife. De wandeling begint in een dorp aan de noordwestelijke kant van het eiland en gaat helemaal tot aan het rotsachtige strand. Anaga Landelijk Park heeft ook enkele van de beste wandelroutes op Tenerife. Men kan het landelijke park ook te paard verkennen.

Genieten in de pretparken

Siam Park is een nieuw maar ondertussen alom bekend waterpark. Het zit vol met waterattracties die je de beste beleving geven. Bezoek dit park om alle spanning en sensatie te ervaren die het te bieden heeft. Siam Park is gewijd aan een Thais thema en is het grootste themapark van Tenerife. Er is ook een minder druk bezocht en kleiner alternatief. Het is het ‘Aqualand’, dat in de buurt van het vliegveld ligt en ideaal is voor mensen met jonge kinderen en voor degenen die lange wachtrijen willen vermijden.

Bekijk de Malizia Show

Het is uitstekend om in Pirámide de Arona een live optreden te beleven. Het is een boeiende bezigheid voor zowel kinderen als volwassenen. De Malizia Show presenteert een mix van traditionele Latijns-Amerikaanse culturen en biedt een mengeling van flamenco-opera en een dansoptreden.

Neem deel aan het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife.

Tijdens een hele week overspoelen festivals, processies en feesten de straten van Santa Cruz met kleur, veren en glitter. Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife is een leuk evenement om te beleven met een groep, of met de familie. Het is een levendige aangelegenheid.

Huur een auto en rijd zelf naar de verschillende stranden en bezienswaardigheden op Tenerife. Het eiland kan het beste met de auto bezocht worden om alle uithoeken te bereiken of om een rondrit over het eiland te maken. Je hoeft jezelf niet druk te maken over het openbaar vervoer, huur gewoon een auto tijdens je verblijf op Tenerife en ontdek het eiland op je gemak. Lees hier meer over autoverhuur: https://www.autospanje.nl/nl-eiland-majorca/. Probeer het rijden tijdens de spitsuren te vermijden, want het verkeer op Tenerife wordt soms gek. Om in Tenerife te rijden, moet je een internationaal rijbewijs hebben. Er zijn genoeg plaatsen om je voertuig op te halen, wat het huren van een auto erg handig maakt. Mensen in Tenerife rijden op een nogal eigenzinnige manier, dus wees op je hoede.

https://www.autospanje.nl