Creathaler
Image default
Health / Alternative

Een nieuw kozijn kopen?

Door de lange levensduur is de kans groot dat je niet zo snel een nieuw kozijn zal kopen. Waarschijnlijk heb je nog nooit over nagedacht om een nieuw kozijn aan te schaffen. Nu heb je laatst een oud pand gekocht en zijn de houten kozijnen wel echt toe aan vervangen. Om wat meer te weten te komen over verschillende soorten materialen hebben wij deze blog geschreven. Ook behandelen we waar je op moet letten bij aanschaf van een kozijn.

Kozijnen worden voornamelijk verkocht in vier verschillende soorten materialen: Hout, aluminium, kunststof en staal. De meest populaire soort is een kozijn van kunststof. Dit komt omdat de prijs van een kunststof kozijn veel lager ligt dan de andere materialen. Daarnaast is een kunststof kozijn erg goed geïsoleerd waardoor je ook nog eens energiekosten bespaard. De andere materialen zijn ook energiezuinig, behalve staal. Staal heeft geen goede isolatie waarde en als je kiest voor een staal kozijn moet je extra investeren in het isoleren van je huis. Je ziet een staal kozijn voornamelijk terug in vrij moderne luxe huizen waarbij de stijl belangrijker is dan de isolatie. Een hout kozijn is voornamelijk erg populair in oude huizen. Ook heeft hout het voordeel dat je het iedere kleur kan geven die je maar wilt.

Kopen van kozijnen

Bij het kopen van kozijnen zijn er aan aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je goed weten of je grote of kleine ramen wilt. Je moet hier een keuze inmaken omdat grote ramen niet door elk materiaal gehouden kunnen worden. Alleen staal en aluminium zijn sterk genoeg om dit op te vangen. Kozijnen kopen kan dus best nog een lastige klus zijn. Want je moet ook goed op letten of je wilt dat het raam open en dicht kan. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken waar je het kozijn zal plaatsen.

https://directeenkozijn.nl/