Creathaler
Image default
Woningen

WIJ ACCEPTEREN EEN APPARTEMENT IN NIEUW GEBOUW

huis te koop

Wat is er vreugdevoller dan de langverwachte aankoop van een nieuw appartement in een nieuw gebouw? Maar zonder de juiste verificatie kan al het plezier van de aankoop worden overschaduwd door onvolkomenheden en storingen die niemand op het eerste gezicht opmerkte. En wat nu ermee te doen: werknemers inhuren om alles op te lossen of de schuldigen zoeken? Laten we eens kijken hoe we dergelijke situaties vanaf het begin kunnen vermijden.

Garantie voor een appartement in een nieuw gebouw

Volgens de wetgeving is er voor nieuwbouw een garantieperiode voorzien. Daarom, als er tijdens het repareren of wonen in een appartement plotseling een scheur langs de muur gaat of als u merkt dat de deur scheef is geïnstalleerd, kunt u het bouwbedrijf voor de rechter brengen. Maar het is beter om deze punten meteen na acceptatie op te merken. Het zal veel gemakkelijker zijn om te bewijzen dat het de fout van de ontwikkelaar is.

HET IS BETER OM ALLE FOUTEN EN DEFECTEN ONMIDDELLIJK TE SPECIFICEREN BIJ AANVAARDING VAN HET APPARTEMENT

Dus wat te controleren

Het belangrijkste is dat u geen inspectie van kamer naar kamer plant. Het is beter om een ​​lijst te maken van specifieke dingen die zich in elk van de kamers bevinden en ze te onderzoeken. U vergeet dus zeker niets.

Een globaal plan is als volgt:

We onderzoeken de ramen. Zijn er barsten, krassen, of de deuren normaal openen en sluiten, zijn er brokstukken en barsten op de vensterbanken en kozijnen.

Sanitair in de badkamer en in de keuken. Controleer voordat u het water inschakelt of er geen zichtbare schade aan de leidingen is. Natuurlijk zijn plassen op de vloer ook een slecht teken. Alle leidingen moeten goed worden vastgemaakt. Dus probeer het een beetje te schudden. Alleen dan kan het water worden aangezet. We kijken naar de druk, de zuiverheid van het water, of de kraan druipt nadat het water is gesloten, etc.

Verwarming radiatoren. Als u tijdens het stookseizoen kijkt, let dan op radiatorvlekken. Zo niet, dan is dat goed.

Met wie ga je naar de acceptatie?

Ga zelf.

Deze optie is geschikt als u een kant-en-klaar afgewerkt appartement neemt. En in gevallen waarin de verhuurder u al uit het gehuurde appartement verdrijft, moet u dus dingen naar uw eigen appartement verhuizen. U heeft dan simpelweg geen tijd voor controle en grondige inspectie. En het appartement is al prima afgewerkt, wat betekent dat er geen ernstige gebreken mogen zijn.

HET APPARTEMENT ZELF CONTROLEREN IS NIET ZO MOEILIJK, HET BELANGRIJK IS OM TE BEWEGEN IN DE PUNTEN DIE WE HIERBOVEN HEBBEN BESCHREVEN EN ALLES TE SCHRIJVEN

Neem een ​​specialist mee.

Kent u iemand uit de bouwsector, vraag hem dan om met u mee te gaan. Deze optie is relevant voor appartementen met voorafwerking en ruwe afwerking. Om rustig de muren te schilderen, de tegels te leggen en er vervolgens mee te leven, is het beter om te controleren of er een hoogwaardige dekvloer op de vloer ligt, of de muren zijn uitgelijnd en of het pleisterwerk met één aanraking zal besprenkelen.

Professionele hulp.

Dit is vooral belangrijk als er tijdens het bouwproces problemen zijn met het huis. Ofwel liep de bouw langer op dan gepland, ofwel raakte het geld op en werd alles uitgesteld, ofwel ging de ontwikkelaar failliet en werd het object overgedragen aan een ander. In dergelijke huizen neemt de kans op problemen toe. Dat betekent dat een grondiger onderzoek nodig is. Waar kun je professionals zoeken? U kunt via Avito terecht voor vacatures voor mensen die duidelijk bevriend zijn met afwerking en constructie. Waarschijnlijk voormannen of individuele arbeiders (stukadoors, vloerplanters en anderen).

Ook kunt u na aankoop van een appartement contact opnemen met het bedrijf waar u een reparatie wilt laten uitvoeren. Tegelijkertijd gaan we direct de ruimte opmeten om direct aan de slag te kunnen met het maken van bouwtekeningen.

PROFESSIONALS WETEN PRECIES IN WELKE STAAT DE KAMERS MOETEN ZIJN

Wat als er defecten en tekortkomingen zijn?

Als u bij het accepteren van een appartement met een ruwe en voorlopige afwerking aanzienlijke tekortkomingen en tekortkomingen opmerkt, moet u twee documenten ondertekenen: een inspectierapport en een lijst met tekortkomingen in tweevoud. Dan is de ontwikkelaar verplicht dit alles binnen twee maanden op te heffen en je uit te nodigen voor een tweede controle.

Zijn de tekortkomingen onbeduidend (behang afgepeld aan de randen of een klein hoogteverschil), dan ondertekenen we een akte met voorbehoud. Gewoonlijk is het in het belang van de ontwikkelaar om dergelijke defecten op te lossen.

huis te koop malle

https://be.propenda.com