Creathaler
Image default
Woningen

Hardhout in de keuken

Hardhouten vloeren in de keuken, moet je of moet je niet, dat is de vraag? En ja dat zou je moeten doen! Hardhouten vloeren in de keuken zijn erg, ik bedoel zeer populair in keukens in het noordoosten. Met de juiste zorg en onderhoud gaan hardhouten vloeren in uw keuken en huis een leven lang mee, misschien zelfs twee of drie levens. We hebben hardhouten vloeren geschuurd en opnieuw afgewerkt die meer dan 100 jaar oud waren.

Eerlijk gezegd is hardhouten vloeren een van die vloeren die nooit uit de mode raken. De vlekken trends kunnen komen en gaan, maar met schuren en overspuiten kun je dat veranderen om je vloeren op de huidige trend te brengen. Een ervaren hersteller van vloeren kan ongeveer 7 schuur beurten krijgen van een hardhouten vloer.

Is hardhout in de keuken een goed idee?

Veel huiseigenaren zijn bang om hardhout in hun keuken te installeren om een paar (goede) redenen. Een reden is dat keukens druk bezocht worden, vooral met kinderen en honden. Als moeder van drie met 2 Duitse herders, zijn er dagen dat ik het gevoel heb dat ik mijn keuken niet verlaat.

Tussen maaltijden, schoonmaken en het feit dat het de spil van ons huis is, komt alles en iedereen samen in de keuken. Als we gezelschap hebben, komen we allemaal samen rond het kookeiland. Bij gebieden met veel verkeer komt slijtage. In plaats van hardhout zou laminaat ook een mogelijkheid kunnen zijn in de keuken, lees er meer over.

Een manier om slijtage te voorkomen en te minimaliseren is door het gebruik van matten en karpetten en lopers. Ik hou ervan om matten voor de gootsteen en voor de kachel te houden. De afwas eindigt nooit in mijn huis, en ik merk dat op een mat staan niet alleen mijn voeten helpt door een zacht oppervlak te creëren, het beschermt ook mijn vloer tegen de constante slijtage en mogelijke waterdruppels. Gooi een loper op de belangrijkste loopruimte rond een eiland. Dit zal helpen om de vloer te beschermen.

Gebouwd hardhout

Fabrikanten hebben hardhout gemaakt in de gemanipuleerde vorm met een oppervlak van dezelfde breedte als massief hardhout, ze zijn ook afgewerkt!

Dit betekent dat de vloer dezelfde dikte heeft als massief hardhout maar veel voordelen biedt. Of uw keuken ondervloer nu een betonnen plaat is of niet, u kunt een samengestelde vloer overwegen voor uw keuken toepassing.

Ten eerste kunt u het op een plaat ondervloer lijmen. Ten tweede zet het uit en krimpt het minder dan een massief hardhouten vloer vanwege de geconstrueerde (multiplex) backing. Drie, het is een hardhouten vloer! Gebouwd hardhout biedt in de meeste gevallen meer gunstige factoren dan massief hardhout. Hardhouten vloeren zijn tijdloos en dateren niet zoals andere vloerbedekkingen zoals tegels en LVT.

Rommel

Rommel opruimen zo snel als ze zich voordoen, is levensreddend voor je vloeren. Het is de keuken, en morsen is onvermijdelijk; maar als u ze eerder vroeger dan later schoonmaakt, voorkomt u schade aan uw vloeren. Als er ijsblokjes uit de ijsmachine van de koelkast vallen, schop ze dan niet onder de koelkast. In plaats daarvan kun je ze het beste oppakken om te voorkomen dat ze smelten en waterschade veroorzaken.

Matjes

Mijn herders zijn rommelige eters en zelfs rommelige drinkers. Ze maken zo’n rommel als ze uit hun waterbakjes drinken. Door een mat onder hondenbakken te plaatsen, wordt voorkomen dat, in mijn geval, het meeste water op het hardhout komt. Een tijdje geleden merkte ik dat de vloer rond hun voerbakken heel licht knikte. Voordat het erger werd, heb ik het gebied schoongemaakt en volledig laten drogen. Gelukkig droogden de vloeren en keerden terug naar normaal.

Installeer hardhout versus zacht hout

Kies hardhout voor je keuken. Dennen, hoewel beschouwd als een zachte houtsoort, is erg populair in het noordoosten, maar het is absoluut geen goede keuze voor de keuken met een actief gezin. Kies in plaats daarvan een vloer die hoger scoort op de Janka-schaal; bijvoorbeeld wit eiken. Wit eiken heeft een Janka-classificatie van 1360, terwijl Red Oak een Janka-classificatie van 1290 heeft. De nerf is strakker dan die van Red Oak, waardoor het een betere keuze is voor keukeninstallaties.

Houd rekening met apparaten in de keuken

Houd uw apparaten altijd in de gaten, vooral uw koelkast en vaatwasser. Vaak lekken deze apparaten. Als het niet snel genoeg wordt gedetecteerd, zal het water uw vloer beschadigen. We hebben de vloeren van talloze klanten moeten repareren waarvan de koelkast lekte. Hoewel een lek niet altijd te vermijden is, kunt u met de juiste aandacht de schade die kan optreden tot een minimum beperken. Tekenen van waterschade zijn onder meer afstand, knikken, kronen of cupping, en kleurverandering en omhoog trekken van de ondervloer.

Ik hoop dat ik je aarzelingen over het installeren van hardhout in je keuken heb weggenomen. Hardhouten vloeren in de keuken zijn mooi, warm, uitnodigend en klassiek. Met de juiste zorg en onderhoud gaan uw vloeren gegarandeerd lang mee.

 

https://vloerenbaas.nl