Creathaler
Image default
Woningen

Top vijf verhuistips

Verhuizen…wat een gedoe is het ook en een stuk meer dan wat spullen in een doos zetten. Er gaan natuurlijk nog een heleboel stappen aan voor en na. Wat verhuizen leuk maakt, is onder andere de nieuwe fase die mensen beginnen en dan heb je alle chaos er wel voor over. Een aantal zaken zijn wel handig en vooral ook belangrijk om op te letten. Zelf niet zo van het organiseren? Huur dan Verhuisbedrijf Waaijenberg in!

Een checklist

Misschien wel de meest voor de hand liggende, maar ook belangrijkste: een checklist. Net als dat je voor bijvoorbeeld het op vakantie gaan ook doet, is het maken van een lijst niet te missen. Het geeft vooral veel rust en een duidelijk overzicht van wat er nog allemaal gedaan moet worden. Ook nadat je al de sleutel van je nieuwe woning hebt ontvangen, valt er nog genoeg te verzinnen als het gaat om klusjes of aankopen. 

Klus planning

Nu we het toch over lijstjes hebben, kan de klus planning niet ontbreken. Moet er nog geklust of geschilderd worden? Zorg dat je na de overdracht van de sleutel direct aan de slag kunt. Die nieuwe vloer leggen, lampen ophangen of de installatie van uw cv-ketel. Maak van tevoren een goede klus planning, zodat je de dozen en meubels zo kunt neerzetten. Vergeet ook eventuele klusjes in uw oude woning niet. Die wil je vast en zeker ook netjes opleveren. 

Geef een ander werk

Is er al genoeg drukte ontstaan met andere (verhuis)zaken? Schakel op tijd een echte specialist in. Die kan de woning alvast voorbereiden op de verhuizing. En klusjes doen waar je zelf geen tijd of zin in heeft. Denk ook aan de klussen na de verhuizing die gedaan moeten worden. Zoals schoonmaken, schilderen en tuin. 

Contracten

Geef het nieuwe adres door aan de leveranciers van je gas, water, licht, televisie, internet en telefoon. Het is handig om meteen te bekijken of het huidige contract past bij jouw nieuwe situatie. Via verschillende online vergelijkers is het contract dat het beste bij je past te vinden. Of kijk meteen bij Ziggo voor een nieuw internetabonnement en bij Vattenfall voor een nieuw energiecontract. Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Dan kan de projectontwikkelaar jou vertellen of alle aansluitingen voor tv en internet geregeld worden tijdens de bouw. 

Een verhuizing is dus ook echt een hele verhuizing om zomaar even te noemen en zeker niet een lichte zaak. Een goede voorbereiding is hier zeker dus al het halve en misschien wel driekwart werk. Het is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Een verhuizing kost natuurlijk hoe dan ook veel inspanning, maar op deze manieren let je toch nog een beetje op jezelf en niks is essentiëler dan dat. Met deze tips moet dat vat goedkomen.

 

https://waaijenberg.nl/