Creathaler
Image default
Woningen

Zo verberg je de wasmachine!

De wasmachine is een van de meest gebruikte apparaten in huis, en vaak ook nog eens het grootste. Om toch wat ruimte te creëren kun je hem beter opbergen dan dat hij continu aan het zicht blijft. Met behulp van een wasmachinekast kan je wasmachines tot wel 40% minder ruimte innemen! In dit artikel leggen we uit hoe je zo’n wasmachinekast bouwt en een aantal leuke voorbeelden.

Waarvoor dient een wasmachine kast?

Je kunt een wasmachine kast natuurlijk zelf inrichten of gebruiken zoals jij wilt. Wanneer je een wasmachine kast gebruikt zul je in ieder geval heel veel ruimte besparen. Je kunt van de ruimte namelijk veel gebruik maken. Zo kun je in de kast bijvoorbeeld een droogrek plaatsen, mandjes plaatsen of zelfs bovenop de wasmachine de droger plaatsen. Er zijn veel verschillende manieren hoe je kas kunt benutten. Hieronder moet ik een paar voorbeelden

Een kast met meer opbergruimte

Je kunt een kast kopen die ruimte heeft voor een wasmachine en droger. Deze worden op sta hoogte geplaatst en daarnaast is er nog ruimte voor een hangrek. Onder de wasmachine zitten lades die je kunt gebruiken voor eventueel wasmiddeltjes of gewoon wat kleren.

De waskast

De kast die is gemaakt door de man van Kim Rossenberg. De kast bestaat uit een hoog gedeelte en een laag gedeelte. Op het hoge gedeelte staan de wasmachine en de droger op elkaar. Op het lage gedeelte is plek om de was op te vouwen. In het lage gedeelte zitten nog twee kasten, waar je eventueel de wasmanden zou kunnen opbergen.

Dit zijn twee voorbeelden van manieren waarop je een kast kunt gebruiken voor de wasmachine en droger. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Voorbeelden met plaatjes vind je op de website van Huis Inrichten. Daarnaast vind je nog veel meer leuke woontips!