Creathaler
Image default
Sport

De keephandschoen heeft veel verschillende varianten

De Flat palm

Flat Palm-handschoenen zijn gemakkelijker te vervaardigen dan de andere, modernere snitten die in dit bericht worden genoemd. Daarom zijn ze over het algemeen goedkoper in aanschaf en zijn ze het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar ‘casual’ keepershandschoenen – voor gebruik in de speeltuin, boven het park of als reserveonderdeel.

Hoewel er zeker enkele hoogwaardige Flat Palm-handschoenen op de markt zijn (meestal met stijlvolle vierkante vingers), is het ontwerp fundamenteel simplistisch. Flat Palm-handschoenen zijn ontworpen om het oppervlak van de latex te maximaliseren; niet om uit te rekken naar de vorm van uw vingers, of om de contouren van de bal te wikkelen.

De Roll Finger

Roll Finger keepershandschoenen hebben de tand des tijds doorstaan en worden nog steeds door veel keepers gedragen. Het belangrijkste is dat ze comfortabel zijn en een uitstekende grip bieden. Ze zijn een verstandige keuze voor keepers die de voorkeur geven aan een losse pasvorm. de extra ruimte gecreëerd door de Roll Finger-snede zorgt ervoor dat ze een beetje “flappy” aanvoelen in vergelijking met handschoenen met negatieve snit (afhankelijk van het merk / de maat die je koopt). Bovendien zorgt het ontwerp zonder spie voor een iets meer ongemakkelijke vorm rond de vingertoppen.

De Negative Cut

Handschoenen met negatieve snit bieden maximale prestaties en comfort – en dat is precies waarom we ze hebben verwerkt in het ontwerp van de Rectrix 1.0 GK-handschoenen. De algehele grip is vergelijkbaar met Roll Finger, maar met enkele extra voordelen. Wat het leukste is aan de Negative-cut, is dat deze een pasvorm biedt die trouw is aan je hand- en vingervormen, waardoor er weinig overtollige (verspilde) ruimte in de handschoenen overblijft. Het resultaat is dat uw handen sterker aanvoelen en meer controle hebben dan met Roll Finger- of Flat Palm-handschoenen.

De negative Roll

In sommige opzichten is de Negative Roll de meest geavanceerde keepershandschoen. Het “vormt” naar uw hand in plaats van de gebruikelijke “mit” -vorm te creëren die bij alle andere keepershandschoenen hoort.

De Hybrid Cut

Hybride opties hebben een hogere prijs omdat ze moeilijker zijn voor keepersmerken om goed te krijgen vanuit een ontwerp- en fabricageperspectief. Maar misschien is die extra investering allemaal de moeite waard als je ‘die ene’ echt hebt gevonden.